דווקא כשנראה כי ענף הסייף בשיא פריחתו בתקופה האחרונה, ל"ישראל היום", נודע כי בחודש הבא תתכנס האסיפה הכללית של האיגוד, כדי להחליט על "פירוק מרצון" ולהעביר את ניהול האיגוד למנהל הספורט או למפרק שימונה מטעמו.
הסיבה למהלך? האיגוד נמצא כיום עם חוב לספקים ועובדים של למעלה מ-600 אלף שקלים, שנובע בחלקו מהוצאות אבטחה בשנה האחרונה של 250 אלף ש"ח על קיום אליפות העולם לנוער בדובאי, אליפות אירופה לבוגרים באנטליה ואליפות העולם לבוגרים בקהיר, מה שהביא להקטנת התקציב השנתי שמגיע לאיגוד, בעקבות הוצאתו מהענפים המעודפים.
באיגוד סיפרו: " איבדנו את המועדף, אין לנו איך להתקיים. יש חוב של 600 אלף ש"ח וזה גזר דין מוות, אין לנו איך להתקיים ככה. המתנו לרגע האחרון. נכנסנו לכל הברוך הזה בגלל אבטחה, רק לטורקיה דרשו 15 מאבטחים. זה היה ברור שאיגוד כזה קטן שחי מ-2 מיליון ש"ח, לא יכול לשלם רבע מיליון לאבטחה".
כצעד ראשוני, הוחלט להוציא את כל מאמני הנבחרות לחל"ת, להקפיא את ההכנות האולימפיות, וספורטאי הנבחרות והמאמנים יצטרכו לשלם מכספם על השתתפות בתחרויות בחו"ל. כל זה לפני התכנסות האסיפה הכללית ב-15 בינואר.
כל זה כאמור מגיע רגע לפני פתיחת הקריטריונים למשחקים האולימפיים ולאחר שנה נהדרת לענף, שהגיעה לשיאה עם הזכייה של נבחרת הדקר הקבוצתי במדליית הכסף באליפות אירופה לראשונה בהיסטוריה, כשגם נבחרת הנשים מראה התקדמות גדולה ומצליחה להתברג גבוהה בתחרויות הסבב.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

