סנסציה ב-UFC. לאחר שניצח את כל 12 הקרבות שלו במשקל הבינוני, והגן על האליפות 5 פעמים ברציפות, ישראל אדסניה הפסיד הלילה (בין שבת לראשון) במדיסון סקוור גארדן שבניו יורק לאלכס פריירה בנוקאאוט, ואיבד לברזילאי את תואר אלוף העולם.
PEREIRA DOES THE UNTHINKABLE!! 😱
— UFC (@ufc) November 13, 2022
HE KOs ADESANYA AGAIN!! #UFC281 pic.twitter.com/YiNrtkrVFY
אדסניה, שנחשב לאחד הלוחמים האגדיים בארגון, והפסיד רק פעם אחת בקריירה המקצועית שלו ב-MMA, נכנע ללוחם הברזילאי - שניצח אותו כזכור בנוקאאוט גם בקרב קיבוקס בעבר.
הקרב באירוע UFC 281 היה צמוד, כאשר כבר בסיבוב הראשון אדסניה כמעט והפיל את פריירה, אלא שהסיבוב נגמר והלוחם הברזילאי ניצל בזכות השעון. בסיבוב השלישי, אדסניה הוריד את פריירה לקרקע והרשים בדומיננטיות שלו, אך בסיבוב החמישי מספר מכות של הברזילאי הכריעו - והשופט עצר את הקרב.
אחרי תקופה של יותר משלוש שנים, אדסניה מאבד את התואר - ופריירה, לאחר ארבעה קרבות בלבד ב-UFC הופך לאלוף החדש.
פורייה הכניע את צ'נדלר
קרב מוקדם נוסף, הפגיש שניים מהמתאגרפים הטובים בארגון. דסטין פורייה, מי שניצח את קונור מקרגור פעמיים, אבל נוצח לאחר מכן על ידי צ'ארלס אוליביירה, הצליח לנצח את מייקל צ'נדלר בחניקה בסיבוב השלישי.
פורייה, אלוף העולם הזמני לשעבר במשקל קל, הופך שוב פעם למועמד הבכיר במשקל שעשוי להלחם על התואר מול אסלאם מחאצ'ב - האלוף החדש.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
