הבריכה בווינגייט. שערורייה בנבחרת השחייה | צילום: אלן שיבר

פרשייה חדשה: האם מאמן בנבחרת ניהל רומן אסור עם ספורטאית שהתאמנה תחתיו?

איגוד השחייה סוער בעקבות תלונות חמורות • בדיקה ראשונית העלתה עדויות סותרות • המאמן מכחיש קשר לפרשה והשחיינית עברה להתאמן במדינה אחרת

לאחר שבעבר ענף הג'ודו, הכדוריד וענף הגלישה הביאו לנו רומנים בין מאמן לספורטאית, הגיעה תורה של השחייה הישראלית להצטרף לענפים שמספקים לנו רומן אסור בין ספורטאית באחת מנבחרות ישראל למאמנה במסגרת עבודתם במועדון.

השניים על פי בדיקה שנערכת בימים אלו באיגוד השחייה, ניהלו רומן ממושך בעודם עובדים בצוותא באגודה הפרטית שלהם. יצוין, שלא מדובר ברומן במסגרת העבודה המשותפת תחת הדגל הלאומי באחת הנבחרות, אלא בעת פעילותם במסגרת המועדון האישי.

בדיקה פנימית העלתה עדויות סותרות: המאמן הכחיש כל קשר לסיפור הזה וטען שהומצא על ידי יריבים שלו בתוך ענף השחייה, ובמועדון שהוא עובד טענו שהשחיינית "משקרת" ו"הדברים לא התרחשו מעולם". השחיינית מצידה בחרה לעזוב ולהתאמן בארץ אחרת ולא לקחת חלק בפרשה ובכך הסתיים הרומן שעל פי החשד נמשך תקופה ארוכה, אך מקורביה החליטו לא לוותר ולערוך בדיקה בנושא. יצוין שכאשר לכאורה הקשר בין השניים התקיים, השחיינית הייתה בגירה והיחסים לכאורה בין השניים התקיימו בהסכמה.

באיגוד השחייה גילו את הפרשה רק לאחר שהמאמן מונה לאחת הנבחרות, אך מכיוון שהוא לא אימן את הנערה בזמן הגילוי, אפשרו לו לסיים את תפקידו ולאחר מכן הוא שוחרר.

כמובן שעל פי הקוד האתי של הוועד האולימפי הישראלי, שרק התחדד נוכח הפרשיות האחרונות בענפים השונים, קיים איסור מוחלט על קיום יחסים בין ספורטאית למאמן או ספורטאי למאמנת. יצוין שבניגוד לרומנים אחרים, כמו בענף הג'ודו ובגלישה, השניים לא הפכו לבני זוג, מכיוון שהמאמן מנהל חיי משפחה והבדל הגילאים בין השניים משמעותי.

מהוועד האולימפי נמסר: “בלי לאשר או להכחיש מקרה כזה או אחר, לא נוכל להתייחס לגופו של אף מקרה בשל צנעת הפרט. לוועד האולימפי בישראל אמנה לשוויון מגדרי ותקנון למניעת הטרדה מינית ומוגנות בספורט והינו פועל ומנחה באמצעות הוועדה לשוויון מגדרי בראשותה של תת אלוף במיל' סוזי יוגב ובאמצעות ספורטאית העבר לימור מזרחי הממונה למניעת הטרדה מינית ומוגנות את כלל ארגוני הספורט האולימפי בישראל . אנו רואים את זכות הספורטאי/ת למוגנות כזכות בסיסית, בוחנים ומתייחסים בחומרה לכל חריגה מהנורמה, לכל תלונה, דיווח או הפרה".

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות

עוד נכתב בהודעת הוועד: "מודגש כי הסמכות לבחינת תלונות ומקרים במסגרות אימון שאינן אולימפיות הינה בסמכות האיגודים וככל שרלוונטי באגודות. עם זאת, לאור חשיבות הנושא וככל שאנחנו נחשפים לדיווח מהשטח או מידע, אנו פועלים ללא משוא פנים על מנת לוודא שכל מקרה נבדק ונחקר בכלים מקצועיים וננקטות כלל הפעולות, בכפוף לחוק, לתקנות ולערכים בהם אנחנו דבקים”.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו