בעקבות החלטת משפחות חללי מינכן: הוועד האולימפי ביטל טיסתו לטקס הזיכרון
מהוועד האולימפי נמסר: "במסגרת הסולידריות שלנו עם המשפחות, הטיסה, שהייתה אמורה לצאת ב-4.9, מבוטלת נכון לרגע זה"
Your browser doesn’t support HTML5 audio
החלטה קשה.בעקבותהחלטת משפחות חללי מינכן 72, שלא לקחת חלק בטקס המיוחד לציון 50 שנה לרצח 11 הספורטאים באולימפיאדה,הוועד האולימפי בישראלהוציא היום (שלישי) הודעה רשמית, שבה הודיע על ביטול השתתפותו בטקס שייערך בחודש הבא.
בהודעה הרשמית נכתב: "צהריים טובים, לאור החלטת המשפחות שלא לנסוע לגרמניה והחלטת הוועד האולימפי הישראלי בעקבות כך שלא יטוס לטקס 50 שנה לרצח הי"א במסגרת הסולידריות שלנו עם המשפחות, הטיסה שהייתה אמורה לצאת ב-4.9 מבוטלת נכון לרגע זה. במידה וההחלטה תשתנה אנו נודיע כמובן בהקדם האפשרי".
כזכור, במכתב רשמי שפרסמה היו"ר, יעל ארד, היא מסרה: "נותרו עוד 22 ימים עד יום השנה בו יתקיים הטקס במינכן ואני רוצה להאמין שיימצא האדם בממשלת גרמניה שישכיל להקשיב לקהילה הבינלאומית הרחבה הקוראת לפתרון הפרשה ולחבר את כל הנקודות ובכך למנוע את הקרע, לעשות את הצדק ההיסטורי ולהשלים את ההסכמות עם נציגי המשפחות".
נכון לרגע זה, הסדרי הפיצויים של ממשלת גרמניה עדיין לא עולים בקנה אחד עם דרישת המשפחות ועל כן כאמור, הוועד האולימפי, בצעד מצער ביותר, הודיע על ביטול הטיסה לטקס..
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
