אלברטו חואנטורנה. במצב קריטי | צילום: מתוך טוויטר

בעקבות סיבוכי קורונה: אחד האתלטים הגדולים בהיסטוריה נלחם על חייו

אלברטו חואנטורנה, אלוף אולימפי ושיאן העולם לשעבר בריצת 800 מטר, גוסס, כך על פי דיווחים במולדתו קובה • מבית החולים בו הוא מאושפז נמסר: "לחואנטורנה יש היסטוריה של מחלת הקורונה, ועתה יש לו סיבוכים שקשורים ברקע הרפואי שלו"

אחד מגדולי הספורטאים בהיסטוריה של האתלטיקה הקלה, ומי שנחשב עד היום לאליל במולדתו, אלברטו חואנטורנה, גוסס בעקבות סיבוכי קורונה בבית החולים בהאוונה, כך על פי דיווחים שמגיעים ביממה האחרונה מקובה.

חואנטורנה (71), אלוף אולימפי בריצת 400 מטר ובריצת 800 מטר (מונטריאול 1976) ושיאן עולם בריצת 800 מטר הוא האתלט היחידי בעולם שזכה עד כה בשתי ריצות אלו באולימפיאדה אחת.

באולימפיאדת מונטריאול (1976) זכה חואנטורנה בשתי מדליות זהב, בריצת 400 מטר בתוצאה של 44.26 שניות, הזמן המהיר בעולם שנמדד ולא הושג בגובה (השיא העולמי נקבע באולימפיאדת מקסיקו סיטי), לפני פרד ניוהאוז (44.40 שניות) והרמן פרייזר (44.95 שניות) - שניהם מארצות הברית - ובריצת 800 מטר בשיא עולם חדש של 1:43.50 דקות. הוא גם נבחר פעמיים לאתלט השנה בעולם בשנים 1976 ו-1977. 

אלברטו חואנטורנה. "הלב של קובה" נלחם על חייו, צילום: מתוך טוויטר

מבית החולים בו הוא מאושפז נמסר: "לחואנטורנה יש היסטוריה של מחלת הקורונה, ועתה יש לו סיבוכים שקשורים ברקע הרפואי שלו. המצב שלו הוא קריטי נוכח הסיבוכים הרופאים בליבו ובריאותיו".

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות

נשיא קובה מיגל דיאס קאנל צייץ בחשבון הטוויטר שלו: "הלב של קובה" נלחם לפני חמישים שנה כדי לזכות עבורנו במדליה בעזרת ליבו ורגליו, ועכשיו הוא נלחם על חייו. קובה מקווה שגם במאבק הזה הוא ינצח".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...