מרגש: מאות אלפי שקלים נתרמו למען לי קורזיץ 

הפנים היפות של הספורט הישראלי: מאות אנשים התגייסו בפרויקט מימון ההמונים שנפתח במיוחד עבור השייטת לשעבר • כזכור, אמש חשפה ורד בוסקילה פרטים על מצבה הבריאותי הקשה של חברתה: "כמעט ואין אותה, היא הולכת ומצטמצמת, אט אט קטנה בגוף ובנשמה, הכאב מכרסם אותה"

לי קורזיץ. התגייסות ענקית למענה אלופת העולם לשעבר, צילום: גטי אימג'ס

יממה לאחר הפוסט המרגש של ורד בוסקילה, על מצבה הרפואי של חברתה הטובה לי קורזיץ, שמשפיע על תפקודה היום יומי והוביל להדרדרות במצבה, מאות אנשים התגייסו ותרמו מאות אלפי שקלים בפרויקט מימון המונים המיוחד שנפתח למענה.

בפרויקט, שנפתח מחדש באתר giveback, גויסו נכון לעכשיו 320 אלף שח, על ידי 646 תורמים שונים, כאשר היעד שנקבע עומד על 700 אלף ש"ח, אותו מנסים לגייס בשבוע הקרוב.  

"כולנו מכירים את לי קורזיץ כאלופת העולם בגלישת רוח, כזו שטרפה את הים, ייצגה את ישראל במשחקים האולימפיים בכבוד וניפצה תקרות זכוכית כשזכתה ארבע פעמים באליפויות העולם". נכתב בגיוס ההמונים. "בעשור האחרון מתמודדת לי עם מצב בריאותי קשה מאוד וזה הזמן לעמוד לצידה ולתמוך בה. לי זקוקה לעזרה כלכלית כדי להשתקם ולחזור לחיים. בואו ניתן לה את רוח הגבית שהיא כל כך זקוקה לה." 

כזכור, בפוסט כתבה בוסקילה: "לי קורזיץ היא האדם הטוב ביותר שאני מכירה. יש לה לב זהב. הרים של כישרון. כנות ויושרה, עדינות מפתיעה ואישיות יוצאת דופן, מעוררת השראה על אמת. היא תמיד תבוא היא, הכי נקייה ותמיד תכבוש. אני מתגעגעת לימים בהם היא יכלה להיות חברה שלי. בשנים האחרונות אני בעיקר חברה שלה. כי כמעט ואין אותה. היא הולכת ומצטמצמת. אט אט קטנה בגוף ובנשמה. הכאב מכרסם אותה. אני מתגעגעת לחברה שלי". 

עוד הוסיפה בוסקילה: "כאב לכם פעם משהו בגוף עד שהתעלפתם מהכאב? אז ללי זה קרה. יותר מפעם אחת. זה אפילו קרה לה בלילה שלפני השיוט החשוב בחייה במשחקים האולימפיים בלונדון 2012. כן, אותם משחקים בהם היא יצאה לשיוט המדליות עם מדליית כסף ביד ולבסוף סיימה שביעית. יש שזוכרים אותה מפסידה את המדליה האולימפית, אני זוכרת אותה מעולפת מכאבים בלילה ויוצאת לים בבוקר. עניין של פרספקטיבה כנראה".

בנוסף, עוד עשרות אנשי ספורט וספורטאים, שיתפו את הפוסט וחלקם גם החליטו למכור פריטים שלהם, כדי לעזור בתרומה. 

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות

הלינק לתרומה: https://giveback.co.il/project/69076?utm_source=hsgroup&utm_medium=ruth2&utm_campaign=hs_69076

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר