"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

פרסום ראשון: משפחות נרצחי מינכן 72 מאיימות להחרים את הטקס לזכרם

משפחות המאמנים והספורטאים עלולות שלא להשתתף באירוע המיוחד בגרמניה במלאת 50 שנה לטבח בספטמבר • אנקי שפיצר, אלמנתו של אנדרי שפיצר מאמן הסיף: "50 שנה שיגעו אותנו, שיקרו לנו, אז אין לנו ברירה"

,עודכן
0השמעה
בצילום: אלמנות יוסף רומנו ואנדרי שפיצר, צילום: קוקו

פרסום ראשון.משפחות המאמנים והספורטאים הישראלים שנרצחו על ידי טרוריסטים פלסטיניםבמשחקים האולימפיים במינכן ב-1972, מאיימות שלא להשתתף בטקס המיוחד בגרמניה במלאת 50 שנה לטבח, עד שייפתרו מחלוקת ארוכת שנים על פיצויים.

בטקס, שאמור להתקיים בתחילת ספטמבר הקרוב, אמורים להשתתף נשיא גרמניהפרנק-ואלטר שטיינמאייר, נשיא מדינת ישראל יצחק הרצוג, שרים משתי הממשלות, ראשי הוועד האולימפי הבינלאומי בראשות תומאס באך, ראשי הוועד האולימפי הישראלי בראשות יעל ארד, משפחות הי"א, ניצולים וספורטאים.

"אנחנו מתכוונים להחרים את הטקס", סיפרה ל"ישראל היום" אנקי שפיצר, אלמנתו של אנדרי שפיצר מאמן הסיף שנרצח במינכן. "50 שנה שיגעו אותנו, שיקרו לנו, אז אין לנו ברירה. אתה לא יודע מה עשו לנו במשך 50 שנה, הם היום רוצים לנקות את המצפון שלהם ולהגיד ש'הנה אנחנו עושים טקס'.

אין לנו אפשרות אחרת, אני אמורה גם לדבר שם, אבל בשביל מה להגיד תודה? על מה? רק עכשיו קיבלנו מאות עמודים שהגרמנים הסתירו מאיתנו מידע. אני מהולנד ומכירה את הגרמנים ואני יודעת שהכל היה רשום, כל פרט קטן, לשקר אותנו ולשגע אותנו, הסתירו פרטי מידע.

יש גבול לכל תעלול, נעמוד שם כדי להגיד תודה על זה ששלחו אותנו הביתה לבכות? העבירו אותנו 'ויה דולורוזה',שיקרו אותנו ועכשיו רוצים להרגיע את המצפון שלהם ואחרי זה אף אחד לא יכיר בנו יותר. עד שלא יבקשו סליחה וישלמו פיצויים הוגנים, קיבלנו החלטה שאין לנו על מה לנסוע".

אנדרי שפיצר ז"ל,צילום: קוקו

דיברתם עם מישהו על המהלך שלכם?

"האנשים שמארגנים את זה הם בסך הכל אנשים טובים, אבל מאוד נוח למצפון, להגיד ש"אנחנו בסדר", כדי לסמן וי. לי זה לא ישנה, טקס אחרי 48 שנה או 50. עכשיו הם רוצים לעשות מזה ביג דיל, הם כבר עובדים על זה שנתיים, מוצאים רק על זה הון תועפות שכולם מוזמנים, אבל אנחנו לא מוכנים לזה עד שלא עושים את הדברים הבסיסים, הגיע הזמן להגיד מספיק!".

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות

כזכור,בשנת 2002 שילמה גרמניה פיצויים בסך 2.98 מיליון דולר לקרובי משפחתם של הקורבנות, למרות שדרשו 29 מיליון דולר והתנצלות, מה שלא קרה עד היום.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר