תחושה של דה ז׳ה וו. מכבי תל אביב פתחה את עונת 2025/26 ביורוליג במאזן 8:2, במה שלמעשה סיים לה את העונה עוד לפני שהחלה. ב-2026/27, אחרי ההפסד לפריז אתמול (חמישי), המאזן של הצהובים הוא 7:2. עוד עונה הולכת לשום מקום.
הפתיחה של העונה שעברה כמעט הביאה לפיטוריו של עודד קטש. לפי הפרסומים בזמנו ההחלטה כבר התקבלה, אבל התמיכה של הקהל השאירה את המאמן. הוא הביא מפנה שלא הספיק לפלייאין, אבל הביא את התארים בארץ והעונה הסתיימה בתחושות טובות. מה יקרה הפעם בתסריט החוזר?
תראו מה קורה למכבי בתקופה האחרונה. הפסד למכבי ראשון לציון בליגה. תבוסה בבלגרד לכוכב האדום בלי להוות יריב מהפתיחה והפסד לקבוצת החלק התחתון של היורוליג - פריז. לא אולימפיאקוס, לא פנאתינייקוס, לא פנרבחצ׳ה. בסך הכל פריז. בבלגרד ספגה 100 נקודות, מול פריז 99. קבוצת האין הגנה של היורוליג.
"הקוסם" צריך לעשות קסמים
כעת צריך לתהות האם הקסם שעבד בעונה שעברה כשקטש אושש את הקבוצה יכול לחזור. מצד אחד, אם יש מישהו שיכול לסובב את הספינה, זה קטש. הוא עשה זאת מספר פעמים בעבר. הוא מכיר את הקבוצה הכי טוב ואם יקבל שחקן טוב, יכול להיות שיוכל להביא שוב שינוי.
מצד שני לא כל יום פורים ויגיע הרגע שגם ה״קוסם״ לא יצליח לעשות קסמים. אי אפשר לקחת כל פעם סיכונים ולהיכנס לבורות כאלה. מכבי היא לא קבוצה שיכולה לתת מקדמה ליורוליג. אם יישאר על הקווים, ונכון לעכשיו סביר להניח שזה מה שיקרה, העונה יהיה לו הרבה יותר קשה לעשות פלאים. השאלה שאין לה תשובה מדויקת היא מידת ההשפעה שלו על השחקנים.
פגיעה תדמיתית וכלכלית
התוצאות הרעות עושות את שלהן ונושא מעמדו של קטש יגיע בסופו של דבר לדיון. גם אם מכבי תרצה לעשות מהלך בקשר אליו, זה יהיה מסובך עד כמעט בלתי אפשרי. בעונה שעברה הוא סיים חוזה. העונה הוא מתחיל חוזה. זה הבדל משמעותי.
לפטר עכשיו את קטש זו בעיה תדמיתית וכלכלית. לאחר 4 עונות במועדון, הוא חתם כבר באפריל על חוזה משודרג לשלוש שנים. זה אומר שמכבי בונה את העתיד המקצועי שלה עליו. כלכלית יש כאן חוזה כבד. הוא עומד להרוויח בשלוש שנות החוזה מעל 3 מיליון דולר. נתון כלכלי כזה בטוח יילקח בחשבון.
מה שעוד יילקח בחשבון זו אהדת הקהל שיש אליו. חיבור כזה לא היה מזמן בין מאמן לאוהדים. מעבר לכך, מכיוון שאין מאמנים ישראלים אופציונליים, מבט על מפת המאמנים הזרים הפנויים מגלה שאין שם שום קוסם שיכול להביא את השינוי. כל הנתונים האלה מראים שמהלך להזזתו של עודד קטש יהיה מורכב ביותר ומעל הכל, הוא הוכיח בעונה שעברה שהוא יודע להוציא ממשברים.


