"שיאים לא מעניינים אותי, המטרה היא לזכות בתארים", כך ענה ביבשושיות האנזי פליק, מאמן ברצלונה, אחרי שהקבוצה רשמה הישג היסטורי בשבת - ניצחון תשיעי ברציפות מפתיחת העונה בכל המסגרות. אמירה די מפתיעה של הגרמני, שבשנתיים בספרד כבר זכה בחמישה תארים, כולל שתי אליפויות.
האמת היא שיש לכך הסבר פשוט: מבחינת פליק יש מטרה עיקרית וברורה לעונה הזאת - זכייה בליגת האלופות, תואר שחמק מידיו של המועדון מאז 2015. הוא היה קרוב לכך בעונתו הראשונה בקבוצה, אך פספס מקום בגמר של 2025 אחרי הפסד בהארכה בחצי גמר מטורף מול אינטר. כעת, עושה רושם, הקבוצה שעומדת לרשותו מספיק טובה, מנוסה ובשלה כדי להגיע לפחות לגמר, שייערך העונה במדריד, בוונדה מטרופוליטנו, ב־5 ביוני 2027, ולהניף את הגביע עם האוזניים הגודלות.
כאמור, זו העונה ה־12 שקוף אי־הזכייה בתואר החשוב מכל רובץ על כתפיה של בארסה. עד כמה מזמן זה היה? שלישיית ההתקפה שלה עת ניצחה את יובנטוס 1:3 בגמר בברלין הייתה MSN האגדית שהורכבה מליונל מסי, לואיס סוארס וניימאר. אפילו צ'אבי, כיום מאמנה של נבחרת הולנד, היה אז על המגרש.
בכל מקרה, למרות התקפה מוחצת העונה, עם 39 שערים ב־9 משחקים, עד יוני 2027 הדרך עוד ארוכה ודבר לא מובטח למוליכת לה ליגה. צריך להיות מציאותיים - אף אחת מתשע הקבוצות שניצחה עד כה לא הייתה מהדרג הגבוה. חמישיות לרשת אלצ'ה ופיינורד זה נחמד, אבל לא אומר יותר מדי. למעשה, רק עכשיו יגיעו המבחנים האמיתיים הראשונים, והם עומדים להתרכז ב־12 הימים הקרובים. רק אחריהם נדע אם היכולת ההתקפית של בארסה היא תופעת טבע או קשורה לאיכות היריבות.
הרצף יתחיל הערב באיסטנבול מול גלאטסראיי, בשבת תצא למשחק חוץ קשה מול ריאל בטיס (שלישית בטבלה), לאחר מכן יגיע המשחק הקשה ביותר מול אלופת אירופה של השנתיים האחרונות, פ.ס.ז', ולבסוף בשבת 25 באוקטובר ריאל מדריד תגיע לקאמפ נואו.
כאמור, בינתיים הכל עובד מושלם לפליק, שאת חטאפה בשבת ניצח 0:3 גם בלי ראפיניה הפצוע. גבריאל ז'סוס החליף אותו וכבש, וגם אנתוני גורדון הבקיע לראשונה במדי בארסה. "זה מאוד חשוב", אומר המאמן, " שבכל עמדה יש לנו 3-2 שחקנים ברמה גבוהה. כל אחד משחק עבור הקבוצה ונותן את המיטב שלו. זה מה שאני אוהב יותר מכל. מדובר בקבוצה, לא באינדיבידואלים ולא במאמן".
עוד שיא מדהים בדרך
ובחזרה לשיאים, שפליק לא מתרגש מהם אבל האוהדים כן. הם זוכרים הכל. למשל, שמונת הניצחונות הרצופים מפתיחת העונה בליגה השוו שיא מועדון תחת "טאטה" מרטינו ב־2013/14. זו הייתה פתיחה מדהימה עם סיום מאכזב, כיוון שברצלונה איבדה את התואר לטובת אתלטיקו מדריד במחזור האחרון. זו הייתה הפעם היחידה שקבוצה פתחה עונה בספרד עם רצף ניצחונות כזה ולא זכתה בתואר.
השיא הבא שלו מצפים האוהדים יכול להגיע כבר בשבת. אם בארסה תשיג בסביליה מול בטיס ניצחון ליגה תשיעי ברציפות, היא תשתווה להישג של היריבה הגדולה ריאל מדריד מעונת 1968/69. ועוד דבר קטן־גדול: מאזן השערים של הבלאוגרנה, נכון לעכשיו, עומד על 7:34 (+27). רק הבלאנקוס רשמו הפרש טוב יותר אחרי שמונה מחזורים, 2:32 בעונת 1987/88.
בארסה מאמינה שתוכל לשמור על הרצף, גם באלופות וגם בליגה. ראפיניה אמור להיות כשיר לשבת, והקבוצה חייבת שימשיך מהנקודה שבה עצר - קצב כיבוש מטורף. ב־8 משחקים יש לו 14 שערים ו־3 בישולים. הוא כבש או בישל בכל אחד מהמשחקים העונה. ולחשוב שבקיץ אלופת ספרד עשתה הכל כדי להנחית אצלה את חוליאן אלברס. אתלטיקו סירבה לשחרר את הארגנטינאי, והברזילאי הפך לחלוץ המרכזי של בארסה למרות שזה כלל לא היה בתכנון.
האפקט של רודרי
ויש גם את הצד השני של המגרש. ההגנה הייתה עקב אכילס של הקבוצה בשנתיים הקודמות, אבל אחרי שהצליחה להחתים את רודרי, קפטן נבחרת ספרד והשחקן המצטיין של המונדיאל האחרון, התמונה השתנתה. ההשתלבות של הקשר הוותיק בהרכב של פליק היא לא פחות ממדהימה. חודשיים בלבד אחרי שהצטרף הוא כבר מנהיג את ברצלונה ונותן תחושה כאילו הוא חלק ממנה לפחות עונה שלישית.
כשרודרי על הדשא המשחק של בארסה הרבה יותר מסודר, בעיקר הגנתית. לא במקרה בחצי ממשחקי הליגה היא שמרה על רשת נקייה. עכשיו נראה אם תצליח לעשות זאת גם בליגת האלופות, מה שלא עלה בידה ב־16 משחקיה האחרונים במסגרת זו.
ואי אפשר לדבר על ברצלונה מבלי להזכיר את לאמין ימאל, שגם לו פתיחת עונה חלומית. אחרי שכבש 7 שערים ובישל 5 במדי הקבוצה, הוא המשיך באותו קצב גם בנבחרת ספרד. במדים הלאומיים הוא הבקיע 4 שערים ב־4 משחקי ליגת האומות.
כשמביטים על התמונה המלאה אפשר להבין מדוע אוהדי ברצלונה כל כך אופטימיים, גם לקראת רצף המשחקים הלא פשוטים שמצפים להם החל מהערב. אם קבוצתם תמשיך לשחק באותה צורה ובאותו הקצב, שום דבר כבר לא אמור למנוע מפליק ומשחקניו להחזיר את התואר החשוב מכל לברצלונה, אחרי 12 שנות המתנה.


