ארגנטינה תאכזב, קיליאן אמבפה מלך השערים: התחזיות למונדיאל 2026

חמישה ימים לשריקת הפתיחה, שלושת פרשני "היום" לגביע העולם - נדב יעקבי, אורן אוזן ואייל לוי - חוזים כיצד ייגמר הטורניר: השחקן שיפרוץ, המשחק אותו הם הכי מצפים לראות בשלב הבתים וכמובן: מי תזכה בגביע הקדוש

ארגנטינה חוגגת את הזכייה במונדיאל 2022. צילום: AP

לאיזה משחק אתה הכי מחכה בשלב הבתים?

אורי אוזן: משחק הפתיחה - מקסיקו מול דרום אפריקה. מן הסתם לא בגלל הנבחרות, אלא בגלל שאזכה לשדר אותו עם יורם ארבל מהאצטקה ולסגור איתו מעגל אחרי 40 שנה, אני מחכה לרגע הזה. אני גאה שבחרו בי להיות עם גדול שדרי ישראל בכל הזמנים במונדיאל.

יורם ארבל, צילום: אלן שיבר

נדב יעקבי: למשחק בין איראן למצרים, כדי לראות איך שתי הנבחרות יתמודדו עם "יום הגאווה" בסיאטל.

אייל לוי: אני מצפה לראות את אנגליה - קרואטיה. מהאנגלים, כמו תמיד, יש ציפיות לפני הטורניר וכולם מחכים שזו תהיה ההתפוצצות שלהם. קרואטיה, מנגד, היא תמיד סוס שחור שיכול לעשות חיים קשים. בנוסף, יהיה מיוחד לראות את לוקה מודריץ' בטורניר האחרון שלו.

לוקה מודריץ', צילום: רויטרס

איזו נבחרת תאכזב?

יעקבי: הכל יחסי, אבל לדעתי ארגנטינה תגיע מקסימום לרבע הגמר. היא לא מספיק טובה, בטח לא כמו שהייתה לפני ארבע שנים.

לוי: ברזיל. למרות שיש לה מאמן מצוין, סגל השחקנים בעייתי והיא תיפול בשלבים היותר מוקדמים. ברגע שהם יפגשו נבחרת חזקה יחסית הם לא יעברו.

אוזן: צרפת. מבחינת חומר שחקנים היא הכי טובה בפער, אבל אני חושב שהמאמן שלה לא מפיק ממנה את המקסימום. יש לה בית קשה והיא מצטלבת עם ברזיל. יש לי תחושה שהיא לא תעבור את השמינית. הדור החדש פחות טוב ממה שהיה קודם, והעובדה שהם כבר זכו, זה משפיע.

נבחרת צרפת. הצלחה או כישלון?, צילום: AFP

ומי תפתיע?

לוי: אני לא יודע אם לא מצפים ממנה, אבל לנורבגיה יש סגל מוכשר ומלוכד, ולפי דעתי עם ארלינג האלנד ומרטין אודגור היא יכולה להגיע רחוק יחסית. היא תפתיע, ולא אתפלא לראות אותה ברבע הגמר ואולי אפילו מעבר לכך.

אוזן: צריך לשים לב לאקוודור. היא משחקת כדורגל נורא, אבל יש לה הגנה יוצאת דופן. אי אפשר לראות את המשחקים שלה, אבל יש לה שני בלמי על וקשה מאוד להבקיע נגדם. הם יכולים עם כל מיני 0:0 ו-0:1 להגיע לרבע הגמר.

יעקבי: סנגל. היא נבחרת מצוינת, ראינו את זה באליפות אפריקה. היא מאוד חזקה פיזית ויש לה שחקנים ברמה גבוהה.

שחקני נבחרת סנגל חוגגים את הזכייה באליפות אפריקה, צילום: רויטרס

מי יסיים כמלך השערים?

אוזן: אני מקווה מאוד שהארי קיין יהיה מלך השערים ושאנגליה תגיע הכי רחוק שאפשר.

יעקבי: קשה לדעת בגלל שזה תלוי בנבחרות שכל אחת פוגשת בשלב הבתים. אבל אם מסתכלים על יכולות, אני חושב שזה יהיה קיליאן אמבפה.

לוי: אני מחזיק מאמבפה, הוא מכונה בלתי עצירה כשהוא בכושר. אם הוא יהיה בכושר טוב, הוא יהיה גם השחקן המצטיין של הטורניר.

קיליאן אמבפה, צילום: AP

איזה שחקן יעשה את קפיצת המדרגה?

אוזן: ניקו אוריילי. עמדת המגן השמאלי באנגליה היתה בעייתית במשך הרבה שנים. לוק שואו פציע תמידי, המחליפים לא מספיק טובים - והם חיפשו זמן רב מגן שמאלי ברמה גבוהה. אוריילי מאוד איכותי ומתאים למה שתומאס טוכל רוצה. במונדיאל הוא יעשה את הפריצה הבינלאומית, מעבר לזו שחווה במנצ'סטר סיטי.

לוי: כולם מכירים אותו, אבל לאמין ימאל אף פעם לא השתתף במונדיאל. ספרד תגיע רחוק, ואם הוא יוביל אותה לזכייה גם בגביע העולם זה יהיה סנסציוני.

יעקבי: אני חושב שמייקל אוליסה. כולם מכירים אותו מבאיירן מינכן, אבל ברמת הנבחרות עדיין לא ראינו אותו. זה בדיוק הזמן שלו לפרוח גם במדי הטריקולור.

לאמין ימאל, צילום: רויטרס

מי תזכה במונדיאל?

לוי: צרפת. זו הנבחרת הכי מוכשרת שיש כיום בעולם - על כל תפקיד יש לה כמה שחקנים באותה רמה והיא גם מכירה את המעמדים האלו.

יעקבי: אני אלך על ספרד, למרות שיש לי התלבטות גדולה עם צרפת. מה שבסוף יכריע זה היכולות האישיות של הספרדים.

אוזן: ספרד. יש לה את שני השחקנים הכי טובים בטורניר - פדרי ולאמין ימאל. בנוסף, אני חושב שהיא הדבר שהכי קרוב לקבוצה בכדורגל הנבחרות.

הביא לכתב: נמרוד בורודה

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות

שחקני נבחרת צרפת מתקבצים לקראת מונדיאל 2026 // Equipe de France

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר