יונתן אלון. הוא לא האשם, כרגע. צילום: ברני ארדוב

להפועל ירושלים יש בעיה קשה - ויונתן אלון מסרב להכיר בה

המאמן לא אשם בפתיחת העונה הלא טובה, זה חוסר האיכות בסגל והחוסר בחיזוק, אולם אחרי ההפסד להפועל העמק הוא טען שאין צורך בכך • שניים מהזרים לא ברמה מספקת, מי שהגיע על תקן כוכב מאכזב מאוד עד עתה וסגל שמיועד לשתי מסגרות צריך לא רק מספיק שחקנים, אלא גם די כישרון

כשראיתי אתמול בבוקר (שבת) את הסגל של הפועל ירושלים למשחק מול הפועל העמק חשבתי שהוא ממש לא מונח בכיסה. בין חמשת הזרים למשחק לא נכללו הפצועים קשיוס ווינסטון וג'סטין סמית' ובמקומם נרשמו ג'וזאיה ג'ורדן ג'יימס ודמיטרי סקפינצב. האדומים לא רק הפסידו את המשחק, הם גם קלעו רק 65 נקודות.

ירושלים עם פתיחת עונה רעה. המאזן המשותף ביורוקאפ ובליגה שלילי, לקבוצה כבר שני הפסדים באירופה ושניים בארץ, כאלו שאומנם קרו בפתיחה, אבל עלולים להשפיע מאוד על מיקומים במסגרות השונות בהמשך ויש כבר מי שמסמן את המאמן, יונתן אלון, כמי שאשם ביכולת הלא טובה בפתיחת העונה.

אלון הוא לא הבעיה לפחות בשלב זה. הבעיה היא שירושלים חסרה איכות בסגל וצריכה חיזוק. אם תתחזק ובנוסף מספר שחקנים ייכנסו לעניינים והקבוצה תמשיך לא לתפקד, הרי שיהיה אפשר להתחיל לדבר על המאמן. זה גם לא מקצועי לדון על המאמן בשלב כל כך מוקדם של העונה. הבעיה של אלון היא אחרת - זו האמירה שלו בסיום המשחק שהקבוצה לא צריכה חיזוק.

ג'וזאיה ג'ורדן ג'יימס. לא ברמה מספקת, צילום: ברני ארדוב

כאן אנחנו חוזרים לפתיח ומסמנים מה כן הבעיה העיקרית של ירושלים, שכאמור היא לא המאמן, אלא שחסר לה כישרון בסגל. סקפינצב וג'יימס, שנמצאים על תקן הזרים מספר 6 ו-7 בקבוצה, לא ברמה מספקת. בכך נוצר מצב שבו שניים מהזרים הבכירים חסרים ומשחק בית חשוב הולך לאיבוד.

חסר כישרון

בהפועל ירושלים עשו צעדים מעולים עם השארתם של ג'ארד הארפר, קאדין קרינגטון ויובל זוסמן והחתמתו של אנתוני לאמב (למרות שהוא עדיין לא מספק את הסחורה), אבל כאן זה נגמר. סגל של קבוצה שרצה בשתי מסגרות צריך להיות מעובה לא רק במספיק שחקנים אלא גם במספיק כישרון.

חסרים שני זרים טובים מאלה שציינתי ומעבר לכך לא ברור למה מראש הלכו על סקפינצב שהוא סנטר ולא על שחקן בעמדה 4-5 שיוכל לכסות גם את עמדת הפאוור פורוורד הבעייתית של הקבוצה. בעמדה הזו נמצאים לאמב, שהוא 3-4 ומאכזב מאוד ונמרוד לוי, שנמצא בכושר רע.

אנתוני לאמב מול הפועל העמק. מאכזב מאוד, צילום: ברני ארדוב

לאמב היה אמור להיות שחקן מוביל והבסיס השני של הקבוצה אחרי הארפר. בפועל הוא קולע בממוצע 5 נקודות בליגה באחוזים רעים מאוד. לא בכיוון של מה שציפו. ביורוקאפ המספרים טובים יותר ועומדים על 10.8 נקודות. יחד עם זוסמן ולוי נוצר מצב בו יותר מדי שחקנים לא מספקים את הסחורה. להחזיר אותם לכושר זה התפקיד המרכזי שמוטל עכשיו על אלון.

שחקני הפועל ירושלים, צילום: ברני ארדוב
israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...