יחסה של תקשורת הספורט למאמנים הזרים תמיד היה חשדני ומתנכר, אבל עכשיו, כשברחבי העולם מפגינים נגדנו, זה בדיוק הזמן להפגין את המומחיות של מוחותינו לעומת המקובעים חסרי ההבנה שבאו להרוס לנו את הכדורגל. כמו למשל דייגו פלורס וז'רקו לאזטיץ', שלא שומרים על קשר עם כתבים, ועוברים סדרות חינוך באולפנים.
"חשיפה - במכבי חיפה מודאגים: פלורס מתעלם מליאור רפאלוב", כתב נדב צנציפר ב־ynet אחרי ההפסד להפועל באר שבע, והוסיף: "המאמן הארגנטינאי לא מקבל את הטיפים של המנהל המקצועי. המשחק מול מכבי ת"א עשוי לחרוץ את גורלו".
כיצד הגיעו הטיפים לחשפן לא ברור, אך הם חשפו טקטיקה מקומית אופיינית: איך להפיל אשמה על המאמן הזר ולנקות מאחריות את הישראלי שהביא אותו. על הדרך גם משחילים רמזים לפיטורים, טיפין־טיפין, ומרוויחים אופציה ל"פרסום ראשון".
את מאמן האלופה, והיחיד שהוביל הקיץ את קבוצתו למפעל אירופי, הפרופסורים שלנו לשיטות משחק כבר מזמן לא סופרים. אחרי ה־1:1 מול מכבי חיפה מפנדל מפוקפק, הגיע ראיון הפקה־פקה הקבוע עם נועה פופלינגר.
הסרבי, למרות הכעס והתסכול, השיב בנימוס ובסבלנות ראויים לציון. כשניסתה לסחוט ממנו ביקורת על השופטים, הוא השיב בציניות הולמת: "השיפוט היה מעולה", וכשטענה שניגש לדבר איתם בסיום, ענה: "אם זה מה שראית, את עיוורת. לא לחצתי את ידם, זה נכון, אבל לא אמרתי להם מילה". לפחות מהתמונות שהוצגו על המסך - תיאור מדויק.
ואז ציפתה לו השטיפה באולפן הערוץ, מצד המנחה שרון פרי. "לקרוא לפופי עיוורת זה קצת לא במקום, בלשון המעטה. נועה פופלינגר רואה מצוין, ועשתה ראיון מצוין, צריך לומר. ושוב, לאזטיץ' היה עצבני מאוד", נזפה בו פרי תוך כדי מבט נוקב למצלמה. זה היה אבחון מקצועי של אופטומטריסטית, שמגדירה חלק מהדמויות הבולטות בענף - מאמנים ושחקנים - "חברים שלי". עליהם היא לא תדבר בטון פטרוני של מחנכת כיתה ג' 2.
מאמן מכבי ת"א, מנגד, אינו נמנה עם חוג מכריה, אז יאללה, נכניס לו בשפה שאיננו מבין. איתו גם אין סיכוי ש"פופי" תתפוס סלפי, בניגוד לברק אברמוב למשל, בעודו מפזז עם כוסית יין במסיבה. של הקליקה, לא מסיבת עיתונאים.
מדינת ישראל נגד ג'ון הייטינחה
לצד מאמנים שהגיעו אלינו כדי לקבל טיפים וללמוד דרך ארץ, ישנם גם חוצפנים שהחתימו כוכבים מישראל ולא נותנים להם לשחק לפעמים. למשל ג'ון הייטינחה מאייאקס, שאינו קולט איך סופרסטאר ענק כמו אוסקר גלוך נפל לו לידיים.
מכיוון שהלימוד מרחוק בעייתי יותר, עטים בכלי התקשורת שלנו על כל הבעת דעה או ציוץ באמסטרדם שבהם מוזכר התכשיט שלנו – והופכים אותו לכותרת מסדרת: "היחס לגלוך הוכיח שהתפקיד גדול על הייטינחה". הציטוט הזה, שהופיע ב־ONE, היה מדויק, והובא גם ב־ynet ובערוץ הספורט. אצל כולם נכתב כי "בהולנד תוקפים את המאמן", מה שנותן תחושה כאילו המדינה כולה בהלם מספסולו של הגאון הישראלי. לא ממש.
גלוך אכן בישל ואף השווה ל־3:3 ב־30 הדקות שקיבל בדרבי הפרטי שלו בין נציג ספרטה לספרטה רוטרדם, אך הביקורות הקשות על המאמן ועל המנהל הטכני של מועדון הפאר ההולנדי בעניין הרכש מישראל אינן קונצנזוס שמאחד את העם ההולנדי, והיייטינחה לא יועמד לדין בינלאומי בהאג בגלל התנכלות על רקע אנטישמי. אחרי הכל, הוא היה בין אלה שלחצו להחתימו.
אז מי כתב את הדברים? אחד העורכים ב"Ajax Showtime" – אתר עצמאי שעוסק בענייני המועדון. גם הוא בטח לא פילל כי חוות דעתו תהפוך לכותרות ענק בשלל אתרי ספורט בישראל.
ככה זה בפרובינציה, ואיזה מזל שבתקשורת הספורט הספרדית, למשל, לא מביאים ציטוטים של איציק אהרונוביץ' או ניסן קניאס נגד המאמן שלא נותן למתיאס נהואל לשחק (או קוראים למועדון להיפטר מהקשר, כעבור חודש).
"דוידה טורס" משלים מניין
ידיעה מוזרה שהופיעה ברשתות לאחר ההפסד 3:1 של מכבי ת"א לדינמו זאגרב לא זכתה, משום מה, לטיפול העיתונאי הראוי: "אושר דוידה הטיס שישה אברכים יחד עם ספר תורה מבית הכנסת בו הוא מתפלל, במיוחד לסרביה, כדי שלשחקני הקבוצה יהיה מניין, וכדי שיוכלו לקיים את תפילות יום הכיפורים כהלכה. השחקן שילם להם על טיסות, מלון ואוכל".
בירור רשמי מול המועדון אישר שאכן כך. במטוס שהביא את הקבוצה לסרביה היו שישה חברים של החלוץ מבית הכנסת. זו הייתה כנראה הפעם הראשונה בהיסטוריה שקבוצה יוצאת למשחקים בליגה האירופית עם נבחרת של מתפללים.
המחווה יפה, נדיבה וכמובן מקודשת, אלא שעיון בסגל שנרשם למשחק מגלה כי פרט לשני היהודים שפתחו בהרכב – רועי משפתי ורוי רביבו – על הספסל ישבו 11 כאלה, שזה לכשעצמו מספיק כדי להשלים מניין, מה עוד ששם כל מערך לגיטימי. האם דוידה, כפרה עליו, לא סומך על שיתוף הפעולה שלהם?
ואולי כל זה מסביר מדוע כובש השער היחיד היה סייד אבו פרחי, ובתום הצום, הקבוצה כולה אכלה אותה.
שייע ולחמן מביישים את זכר אסולין
במלאת שנתיים להירצחו של ליאור אסולין ז"ל בטבח הנורא במסיבת הנובה הועלה לשידור בתוכנית "שיחת היום" של ONE מאמן העבר שייע פייגנבוים – ודיבר בעיקר על עצמו. "מציע שתבדוק את זה, אני שייע פייגנבוים", הוא פתח ואמר למראייניו בקול נעלב.
"בחור יקר, בתוך הלב שלי בכיתי כששמעתי שהוא באמת נרצח, וכאב לי מאוד־מאוד, אבל פתאום שאני שומע שלחמן עשה אותו וגילה אותו, וכל מיני דברים כאלה, אמרתי 'יו'. אני לא מסוגל הייתי לבוא ולספר על נושא כזה, שכאילו לקחת איזה קרדיט על משהו".
ואז הוא אזר כוחות, והמשיך להביך בעילגותו הייחודית: "כשהייתי מאמן מכבי הרצליה הוא היה בגיל בערך 17. ראיתי שהוא כישרון, העליתי אותו בהרצליה, זה עונה ראשונה שלו בליגת על. והוא עשה שם עונה פנטסטית. ונתתי לו את כל הקרדיט. ואפילו לא רציתי לדבר כאילו בזמן שבחור הולך לעולמו בצורה כזו מחרידה, לוקחים איזה קרדיט על משהו, משהו כאב, שיעריכו את הבנאדם! זה שעשה אותו. אז באמת, אם לא היית שואל לא הייתי מפיץ את זה, אבל מי שגילה אותו ועשה אותו בגיל הצעיר הזה, זה אני!".
לחמן, כמו לחמן, לא הצליח להתאפק והשיב למחרת: "אתה גילית אותו? טרמפיסט, כמעט גמרת לו את הקריירה". אז מה הפלא שהקריירה של שני חסרי המודעות הובילה אותם לליגה של משחקי רדידות עם פליטי ריאליטי. שבט הזולו ושבט הסוטו.
דברי חכמים
"בליץ' הוא לא הבעיה של מכבי ת"א, אני סתם נותן אותו כ־ankadota"
- הפרשן אבי נימני מחליט שגם לשפה לא מגיע ניקוד
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
