"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

לנבחרת ישראל אסור לוותר על תמיר בלאט, וההפך

אנחנו לא צרפת ואין לנו את הלוקסוס להתעלם מאחד המוסרים הטובים ביותר ביורוליג, בטח כשים מדר לא בשיאו בגלל בעיות פיזיות • רכז מכבי תל אביב לא היה ביורובאסקט בצדק, אבל אריאל בית הלחמי חייב לשקול את מועמדותו מחדש, אם יראה את הנכונות והמחויבות הנדרשת

,עודכן
0השמעה
תמיר בלאט. צילום: עודד קרני

אחרי סיום אליפות אירופה החלו ההערכותאיך ייראה סגל נבחרת ישראל בעתיד. תמירבלאטלא הוזכר. השחקן שדיברו עליו כל כך הרבה לפני הטורניר לא מוזכר לאחריו וההערכה היא שהרכז סיים את דרכו במדים הלאומיים,כל עוד אריאל בית הלחמי מאמן. לדעתי, יש לשקול זאת מחדש.

בלאטלא היה צריך להיות ביורובאסקט. הוא לא הופיע לכל החלונות המוקדמים ולכן לא הייתה סיבה שיהיה באירוע המרכזי. מעבר לכך, כשמאמן ושחקן שלא משדרים על אותו גל מקומו של השחקן לא יכול להיות בסגל. עם זאת, אסור לסגור בפניו את הדלת לחזרה לנבחרת בעתיד.

צריך לנסות ולמצוא את הדרךלהשיב את בלאט למדים הלאומייםוזה צריך להתחיל ממנו. הוא צריך להראות את הנכונות והמחויבות הנדרשת ואם זה יקרה צריך שיחזור. אין לישראל את הלוקסוס לוותר על שחקן בסדר גודל הזה, היא אינה צרפת שמאגר השחקנים שלה בלתי נגמר.

תמיר בלאט במדי נבחרת ישראל,צילום: FIBA

ראינו ביורובאסקט שהסתיים עבור ישראל בשמינית הגמר שרק ארבעה שחקנים נשאו בעיקר הנטל ושיחקו באזור ה-30 דקות. הדוגמה הזו מראה שישראל צריכה כל שחקן דומיננטי נוסף ובלאט, מהמוסרים הטובים ביורוליג, יכול להיות לעזר גדול לנבחרת במיוחד כשים מדר לא היה בשיאו בגלל בעיות פיזיות.

אפשר לומר ששחקן בסדר גודל של בלאט היה חסר באליפות. ההחלטה לא לקחת אותו ליורובאסקט הייתה נכונה וכמובן שלא מבחינה מקצועית, אבל אפשר לקוות שכל הצדדים למדו את השיעור שלהם ושעדיין אפשר להחזיר את הגלגל אחורה.

בלאטכבר בן 28, בית הלחמי יהיה בנבחרת עד המונדובאסקט ב-2027, אולי עד היורובאסקט הבא ב-2029. לא ייתכן ולא הגיוני שאחד השחקנים הכי מוכשרים של הדור יסיים למעשה את דרכו בנבחרת למרות שמקצועית הוא נדרש. יש לפתוח לו שוב את הדלת ואם יראה נכונות וייכנס דרכה הוא צריך לשוב לטובת הנבחרת. צריך למצוא את הדרך, אסור שהאגו ישחק תפקיד וצריך לפתוח דף חדש. לא לוותר על הניסיון להחזיר אותו.

תמיר בלאט מול ג'ארד הארפר,צילום: אלן שיבר
israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר