רוני לוי לקראת עירוני ק"ש: "יש רק מטרה אחת - לנצח"

הפועל באר שבע מתכוננת למשחק הבית מול הקבוצה שניצחה את מכבי חיפה במחזור הקודם: "נראה שינוי בשבת" • המאמן על מעמדו: "נושא החוזה שלי לעונה הבאה לא בראש כרגע, הקבוצה מעל הכל" • איתי שכטר: "חייבים להיראות יותר טוב, מבין את הקהל" • צפו באוהדי הקבוצה מגיעים לאימון ומפוצצים אותו

רוני לוי ואיתי שכטר. הפועל ב"ש מתכוננת  לק"ש , עוזי ניסים
רוני לוי ואיתי שכטר. הפועל ב"ש מתכוננת לק"ש, צילום: עוזי ניסים

איך שגלגל מסתובב לו. הפועל באר שבע, שמקרטעת במחזורים האחרונים עם הפסד למכבי נתניה ותיקו באשדוד, כבר ראתה את מכבי חיפה פותחת פער וסוגרת את סיפור המאבק על הצלחת.

אבל בכדורגל כמו בכדורגל דווקא מצפון נפתחה הרעה לירוקים וניצחון של ק"ש השאיר את באר שבע במאבק ובעיקר את רוני לוי "חי וקיים" למרות הקריאות מאותם קומץ אוהדי ב"ש.

הערב (חמישי), ב"ש ערכה מסיבת עיתונאים לקראת משחק הבית מול אותה ק"ש ביום שבת הקרוב (17:30). "מגיעים למשחק חשוב מאוד מול קבוצה קשה ומגיעה מילה טובה לשחקנים אחרי אשדוד" אמר מאמן הקבוצה רוני לוי.
 
"יש רק מטרה אחת - לנצח את המשחק. רוצים לראות יותר שערים, יותר הגעה למצבים וניצול מצבים ואני בטוח שהיכולת תבוא לידי ביטוי כבר בשבת. משחק לחץ הוא מרכיב חשוב ובהחלט אנחנו שמים לב לזה ונראה כבר בשבת שינוי. מרמרטיני עשה את הבדיקות הרצויות יש לו להשלים עוד בדיקה אחת ואז הוא יעמוד לרשותנו".
 
בעניין מעמדו בקבוצה בעקבות הביקורת מצד אוהדי ב"ש אמר: "אני מרוכז בטובת הקבוצה ובהצלחת הקבוצה. נושא החוזה שלי לעונה הבאה לא בראש כרגע, הקבוצה מעל הכל".
 
אוהדי הפועל באר שבע מעודדים באימון הקבוצה, קרדיט: עוזי ניסים
 
איתי שכטר: "חייבים לזכור שיש פה קבוצה חדשה ונהיה אחד בשביל השני כל הזמן. קונה את המצב בטבלה בשתי ידיים ובהחלט אנו מצפים לעשות עוד קצת ולהמשיך לעבוד קשה עד הסוף. אנחנו חייבים להיראות יותר טוב. אני מבין את הקהל, יש פה שחקנים טובים עם נסיון שעשו משהו בכדורגל וחייבים לנצח ולהמשיך להיות ביחד".
 
עוד הוסיף החלוץ: "אנחנו עושים עונה מצוינת עם אנרגיות יותר טובות וכבר בשבת ניראה יותר טוב. היו לא מעט משחקים לא טובים חייבים להראות יותר טוב וכבר בשבת, נגיע מוכנים עם הקהל ואני בטוח שנעשה את המקסימום. השחקנים עברו את המשחקים למרות הרעשים וברור שעם דחיפה של הקהל בשבת יהיה קשה מאוד לעצור אותנו". 

בתוך כך, אוהדי הפועל ב"ש הגיעו לאימון הקבוצה הערב ופוצצו אותו. מדובר בניסיון נוסף של הקהל האדום, להתחבר ולתמוך בשחקנים ובצוות המקצועי, אחרי משבר של תקופה ארוכה, בו היתה אי שביעות רצון מהיכולת על הדשא.

ההפשרה ביחסים באה הודות ליוזמה של הבעלים אלונה ברקת, ששוחחה עם ראשי ארגוני האוהדים וביקשה מהם לשנות את הגישה כלפי הקבוצה. בשיחה גם האוהדים הבהירו כי קשה להם לראות יכולה פחות טובה לאורך דקות ארוכות וכמעט בכל משחק, אך בסופו של דבר, הבהירה ברקת לקהל: "אנחנו רק שתי נקודות מהמקום הראשון והשחקנים צריכים אתכם. צריך לשים הכל בצד למען הפועל ב"ש, שהיא זו שחשובה לכם ולי".

מבחינת ברקת והקהל, הדף החדש מתחיל כבר במשחק הליגה הקרוב מול עירוני ק"ש. המאמן רוני לוי יחזיר להרכב את הקשר רמזי ספורי, שנעדר במחזור הקודם עקב הרחקה. ניקיטה רוקאביצה צפוי לפתוח בחוד יחד עם שגיב יחזקאל.

הבעיות של רוני לוי יהיו בהגנה. הקפטן מיגל ויטור ייעדר עקב צבירת כרטיסים צהובים. יחד איתו ייעדרו גם המגן איאד אבו עביד והקשר מריאנו בריירו, גם הם בגלל הרחקות. איתן טיבי וחאתם עבד אלחמיד יפתחו במרכז ההגנה. אור דדיה צפוי לשחק כמגן ימני, בעוד בב"ש מקווים ומאמינים שהמגן השמאלי, הלדר לופס, יהיה כשיר ויעלה ב-11.

מנגד, בעירוני ק"ש, אחרי הניצחון הגדול על מכבי חיפה, מאמינים כי שלוש נקודות נוספות יעמידו אותם בעמדה טובה להיות בפלייאוף העליון. "הוכחנו שיש בקבוצה הזאת יכולות טובות ואפשרות לנצח כל יריבה בליגה" אמרו שחקנים בק"ש, שהבהירו שוב כי הם מאוחדים מאחורי המאמן סלובודן דראפיץ', על אף הביקורת הפומבית של הבעלים איזי שרצקי נגדו. דראפיץ' לא צפוי לבצע שינויים בהרכב וה-11 שניצחו את מכבי חיפה, ישחקו גם בבירת הנגב. 

אבוקות באימון הפועל ב"ש. האוהדים מצפים מהקבוצה לצאת לדרך חדשה, צילום: עוזי ניסים
 
israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
הפועל ב"ש באימון הערב. "כבר בשבת תראו שינוי", צילום: עוזי ניסים
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר