אחת הסוגיות שמסעירות בימים האחרונים את הכדורגל הישראלי היא עתידה של מכבי חיפה, לאחר שיעקב שחר אישר כי שכר את שירותיה של חברת "The Raine "Group במטרה לאתר גוף מתאים שיוכל לקבל לידיו בעתיד את המועדון. במקביל, פורסם כי תג המחיר שנקשר למכירת הירוקים עומד על כ-100 מיליון דולר.
מי שהתייחס לנושא בפרק החדש של פודקאסט "הקוסם ובניו" הוא אייל ברקוביץ', מגדולי שחקני מכבי חיפה בכל הזמנים, שלא הסתיר את חוסר שביעות רצונו דווקא מהפן הכספי של המהלך.
"קיבל את הקבוצה בחינם"
"אני התאכזבתי רק מדבר אחד - מההודעה 'יענקל'ה רוצה למכור את הקבוצה'", אמר ברקוביץ'. כשנשאל מה היה מצפה לשמוע במקום זאת, השיב: "'יענקל'ה רוצה להעביר את הקבוצה למישהו מתאים'".
ברקוביץ' המשיך והסביר מדוע לדעתו המועדון שבו עשה את צעדיו הגדולים בכדורגל הישראלי צריך לעבור לידיים הבאות בדרך אחרת: "הבן אדם מיליארד, מכבי חיפה היא מפעל חייו אחרי כל מה שעשה בעסקים. זה הדבר שהוא הכי אוהב בעולם, האהבה שלו. למה שייתן את זה בחינם? הוא קיבל את זה בחינם".
לאחר מכן חידד "הקוסם" כי הביקורת שלו אינה על שחר עצמו או על פועלו במכבי חיפה. להפך. "אני מפרגן ליענקל'ה, אני חושב שהוא הבעלים הכי טוב שהיה לקבוצה במדינת ישראל, מגיע לו הכול", הבהיר.
אלא שאז הגיע המשפט החד ביותר שלו בנוגע לעסקה האפשרית ולסכום שפורסם: "אבל ה-100 מיליון שהוא דורש, חורה לי". הדברים מגיעים לאחר ששחר עצמו הדגיש כי מכבי חיפה תעבור "רק, ואך ורק" לגורם שיוכל להמשיך את מפעל חייו ולהוביל את המועדון להישגים נוספים.


