יותר ויותר כדורגלנים ישראלים צעירים בוחרים בשנים האחרונות לצאת לאירופה, וליאם חרמש בן ה-22, הוא אחד מהם. הקשר של גראצר א.ק., שגדל במכבי חיפה ובעונה שעברה שיחק בהשאלה בשריף טירספול, מאמין שהמעבר ליבשת הוא לא רק שינוי מקצועי, אלא גם הזדמנות משמעותית להתפתח כשחקן.
״יש לנו בישראל הרבה שחקנים טובים. יותר ויותר ישראלים מעזים גם לעשות את הצעד לחו״ל, עוברים למועדונים באירופה״, אמר חרמש בראיון באוסטריה. ״מבחינת ההתפתחות שלהם זה כמובן טוב מאוד. באירופה יש להם גם יריבים טובים יותר״.
חרמש עצמו מכיר לא מעט מהשחקנים הללו. הוא רשם שתי הופעות במדי נבחרת ישראל עד גיל 18, וחלק מהשחקנים שאיתם שיחק בעבר כבר עשו את הדרך לנבחרת הבוגרת ולמועדונים באירופה. אחד השמות הקרובים אליו במיוחד הוא ענאן חלאילי, אותו הוא מגדיר כ״אחד החברים הכי טובים שלי״.
אלא שלא רק השחקנים שמגיעים מאותה נקודת מוצא מעניינים את חרמש. המעבר לאוסטריה אפשר לו גם להכיר מקרוב את הכדורגל המקומי ולהבחין בהבדלים לעומת זה שגדל עליו בישראל. ״הכדורגל באוסטריה דומה לכדורגל הישראלי, שניהם מבוססים על טכניקה טובה. אבל באוסטריה משחקים יותר פיזי, גם עם יותר כדורים ארוכים״, אמר.
מי שיכול להעיד על המעבר בין שתי המדינות טוב מכולם הוא שון וייסמן. חלוץ בית״ר ירושלים שיחק בעבר בבונדסליגה המקומית, שם רשם 39 שערים ושמונה בישולים ב-58 משחקים. לפני שעשה בעצמו את המעבר, חרמש ידע למי לפנות כדי לקבל תמונה מקרוב על הכדורגל שבו הוא עומד לשחק: ״דיברתי איתו והתעניינתי לפני המעבר שלי. שון סיפר לי רק דברים טובים״.
אחרי שכבר החל את המסע האירופי שלו בשריף, ליאם חרמש פתח את העונה הנוכחית כשהוא נאבק על דקות משחק באוסטריה. אולי בעתיד עוד ישוב לארץ, אך כרגע הוא מייצג דור חדש של כדורגלנים צעירים שמתחילים לפזול החוצה כבר מהרגע הראשון.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

