תאגיד השידור הציבורי של אירלנד RTÉ נוקט צעד חריג לקראת שני משחקיה של נבחרת אירלנד מול ישראל בליגת האומות. למרות שהתאגיד מחויב מבחינה חוזית לשדר את המשחקים, הוא הודיע כי יצמצם באופן משמעותי את מעטפת השידור שלהם: לא יהיה אולפן, לא יהיו פרשנים מטעם RTÉ וגם השדר לא יהיה איש התאגיד.
במקום זאת, RTÉ ישדר את המשחקים באמצעות הפרשנות שתתקבל מהפיד הבינלאומי, ויציב צוות טכני מצומצם בלבד כדי לאפשר את קיום השידור. בנוסף, התאגיד לא לקח פרסומות או חסויות עבור אף אחד משני המפגשים.
ההחלטה מגיעה לאחר חודשים של לחץ באירלנד סביב עצם קיום המשחקים נגד ישראל. כבר בחודש יוני קרא איגוד העובדים SIPTU ל-RTÉ להחרים את המשחקים, ואף הודיע כי יתמוך בעובדים שיסרבו לקחת חלק בשידורם. RTÉ השיב אז כי מוטלת עליו חובה חוזית לשדר אותם.
הצעד של תאגיד השידור מצטרף למחאות נוספות באירלנד ובצפון אירלנד. בבלפסט הודיעו בימים האחרונים לפחות שלושה פאבים - Nancy Mulligans, The Felons Club ו-Roddy's - כי לא יקרינו את המשחקים. The Felons אף פרסם הודעה שבה נכתב: "לא נקרין את המשחק של אירלנד נגד הציונים ביום ראשון. עצרו את המשחק".
ההודעות מגיעות על רקע קמפיין "Stop the Game", הקורא להתאחדות האירית ולשחקני הנבחרת להחרים את המפגשים מול ישראל בשל המלחמה ברצועת עזה. מאות אנשי ספורט אירים חתמו על מכתב שקורא לשחקנים שלא להשתתף במשחקים.
המפגש הראשון בין ישראל לאירלנד ייערך ב-27 בספטמבר בדברצן שבהונגריה, כאשר ישראל תהיה המארחת. משחק הגומלין, שבו אירלנד אמורה להיות המארחת, נקבע ל-4 באוקטובר בבאצ'קה טופולה שבסרביה וייערך ללא קהל.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

