הקשר דיא סבע מטריף את טורקיה עם שלושה שערים בשש הופעות, כולל שער נהדר בניצחון אמדספור על בשיקטאש, שהעלה את קבוצתו למקום הראשון אחרי שישה מחזורים, מעל גלטסראיי, בשיקטאש, טרבזונספור ופנרבחצ'ה, שהשקיעו בקיץ מאות מיליוני יורו והפכו את הליגה הטורקית לאחת המעניינות באירופה.
הניסיון להבין את משמעותו של סבע באמצעות התקשורת הטורקית נתקל בסירוב לא מפתיע. אחד הכתבים בכלי תקשורת גדול בטורקיה, עימו יצרנו קשר, סירב לשתף פעולה וניתק את הטלפון. אולי משום שהבין שמדובר בעיתונאי ישראלי. אבל לגופו של עניין, עיתונאי אחר ששוחח עם "היום" והעדיף לקיים את השיחה "אוף רקורד", הבהיר: "דיא סבע שווה לא פחות מהכוכבים הגדולים של הליגה. אמדספור מועדון קטן יחסית, בטח מול הקבוצות של איסטנבול או טרבזון. מה שהעולה החדשה עושה מתחילת העונה זאת הפתעה לכולם וסבע הוא אחד הכוכבים שעלה עם הקבוצה ליגה ומצליח להיות דומיננטי גם בליגה הראשונה".
לשאלה אם ישנו יחס להיותו ישראלי, הבהיר העיתונאי הטורקי: "מתייחסים אליו כאל שחקן כדורגל והוא שחקן מצוין, הקהל בדיארבקיר מאוד אוהב אותו".
לא ישחק שוב בנבחרת ישראל?
לאור ההצלחה, נשאל מאמן הנבחרת רן בן שמעון לגבי אי זימונו של סבע לסגל והסביר כי הוא "נמצא עם סבע בקשר ומקצועית יש לו מקום. אם שחקן צריך לחשוב מה יקרה כשיחזור ומה יהיה העתיד המקצועי שלו, זה לא נכון".
במילים אחרות, גם כך מדובר בנושא רגיש, ובטורקיה לא יקבלו בחזרה שחקן ששיחק במדי נבחרת ישראל. בן שמעון וסבע שמו ביניהם את הדברים על השולחן והוחלט להמשיך במתכונת הקיימת, כשספק גדול אם הקשר יוזמן בעתיד לנבחרת הלאומית. הספק הוא לא רק בשל העובדה שבגיל 33 סבע מככב בליגה הטורקית.
נכון לעכשיו, אין לו כוונה לשוב לשחק בישראל. חוזהו באמדספור יסתיים בקיץ הקרוב וכבר עתה יש לחץ להחתימו על חוזה חדש. אלא שגם אם זה לא יקרה, רצונו של השחקן להמשיך את הקריירה מחוץ לישראל, בדגש על איחוד האמירויות, מקטין את הסיכויים עוד יותר.
"בטורקיה יש שקט שלא היה בישראל"
גורם בסביבתו של השחקן הסביר כי "לדיא טוב בטורקיה ויש לו שם את השקט שלא היה לו בארץ. יש שם כסף טוב יותר, הכרה, ליגה הרבה יותר חזקה וגדולה ויש הרבה שחקנים בארץ שהיו מתחלפים איתו". כמו שדיא סבע נראה, יש לו עוד שנתיים-שלוש לפחות ברמות הגבוהות, ובסבירות גבוהה מאוד, הכוכב ישחק בטורקיה או בליגה אחרת במפרץ, אבל לא בישראל וכנראה גם לא בנבחרת הלאומית.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

