אחרי 13 שנים: הקבוצה שחזרה לליגת העל
הפועל רמת גן עלתה מהמקום השני בלאומית והצטרפה למכבי פתח תקווה • המאמן מסאי דגו הגיע במהלך העונה והצעיד את האורדונים לעלייה מרשימה • הפועל נוף הגליל הצטרפה להפועל חדרה וירדה לליגה א'
,עודכן
0השמעה
אחרי 13 עונות רצופות בליגה הלאומית,הפועל רמת גןחזרה הערב (שני) לליגת העל. הקבוצה שלמסאי דגוידעה שתיקו מול הפועל כפר סבא יספיק לה כדי להשלים את המשימה והיא הסתפקה ב-1:1 בלויטה, שנתן את האות לחגיגות. האורדונים חוזרים לצמרת הכדורגל הישראלי אחרי שנים ארוכות.
דגו הגיע להפועל ר"ג בשלהי אוקטובר, יומיים אחרי שפוטר מבני יהודה, והחליף את מיכאל זנדברג. כשהגיע הקבוצה הייתה במקום השמיני בלבד עם 14 נקודות מתוך 30 אפשריות, אבל תחתיו היא זינקה קדימה ועלתה לליגת העל עם 64 נקודות - שלוש פחות מהמוליכה מכבי פתח תקווה ושתיים יותר ממכבי הרצליה.
רק לפני מספר שבועות נסגרה העברת הבעלות במועדון מידיו של אמיר חמיאס לשחקן העבר אבי יחיאל, שיעמוד בראש קבוצת רוכשים ומשקיעים, ויהיה זה שינהל מעתה את המועדון. ההתאחדות לכדורגל עוד צריכה לאשר את העברת הבעלות, אך נראה שלהפועל ר"ג עשוי להיות עתיד ורוד בכדורגל.
כ-1,500 אוהדים, כוללראש העיר כרמל שאמה הכהן, ליוו את הקבוצה לאצטדיון לויטה. בדקה התשיעית ניב טובול הימם אותם עם יתרון לירוקים, אולם אזקיאל הנטי איזן בדקה ה-61 ונתן את האות לחגיגות. גם התוצאה במשחק של הרצליה מול בני יהודה (1:1) שיחקה לטובת האדומים מהמכתש והם חזרו לליגת העל.
בחלק השני של הטבלה, הפועל נוף הגליל ירדה לליגה א' והצטרפה להפועל חדרה. הקבוצה סיימה רק ב-2:2 מול הפועל עכו באצטדיון גרין ועם חמישה משחקים ללא ניצחון - הסיכוי שלה לשרוד היה בלתי אפשרי. עירוני מודיעין ששיחקה העונה כעולה חדשה - שרדה את טבילת האש שלה בליגה הלאומית.

