עשרות מיליוני דולרים בשנה: המיזם של אקס בית"ר ירושלים

עידן ורד עדיין לא החליט האם לפרוש או להמשיך את הקריירה בליגה הלאומית - אבל כבר מתכונן ליום שאחרי הכדורגל • לאחרונה נכנס לתחום הוולנס והטכנולוגיה בספורט והוא מקים פרויקט עסקי יחד עם שי אלנקרי: "הפוטנציאל אדיר"

הקשר עידן ורד חוגג היום (שני) את יום הולדתו ה-37, ימים ספורים לאחר שהשלים עם מכבי פתח תקווה עלייה לליגת העל. למרות ההצלחה, ורד לא צפוי להמשיך במדי הקבוצה בעונה הבאה ועדיין לא ברור האם יחליט לשחק עונה נוספת - כשמכבי יפו מגלה בו עניין - או שיבחר לתלות את הנעליים.

כך או כך, אקס בית"ר ירושלים ומכבי חיפה כבר מתכונן ליום שאחרי הכדורגל, ובשנים האחרונות נכנס עמוק לעולם העסקים. לפני כשש שנים פתח יחד עם אלירן עטר סניף של רשת הגלידות "גולדה", כשגם אביו, נמרוד ורד, שנחשב לאיש עסקים מצליח ואף שימש בעבר כבעלי הכח רמת גן, מזוהה עם עולם היזמות.

לאחרונה חשף ורד פרויקט עסקי חדש עליו הוא עובד. בפוסט שפרסם בחשבון ה"לינקדין" שלו כתב: "ספורט תחרותי הוא בית הספר הכי טוב לחיים. אימונים, משחקים, פציעות והתאוששות - במשך שנים המגרש היה המעבדה שלי, המקום שבו למדתי להרגיש את הגוף ולהבין מה באמת עובד".

אלירן עטר ועידן ורד. פתחו סניף של "גולדה", צילום: אלן שיבר

ורד התייחס גם להתפתחות תחום הוולנס והטכנולוגיה בספורט: "בשנים האחרונות משהו השתנה. עולם הוולנס והספורט הפך למדע - יותר נתונים, יותר חיישנים ויותר טכנולוגיה. הצד החיובי הוא שהאפשרויות אינסופיות, אבל מצד שני נוצר עומס דיגיטלי של אפליקציות וגאדג'טים שלא תמיד מתחברים לצרכים האמיתיים של הספורטאי".

עוד הוסיף: "כשחיים את השטח יום יום מבינים שטכנולוגיה היא רק כלי. היא חייבת לשרת את התוצאה - לעזור לאנשים להתאמן טוב יותר, לחיות זמן רב יותר ולהרגיש באמת בריאים". בהמשך חשף ורד כי שוק הוולנס העולמי כבר חצה את רף שבעת טריליון הדולר: "הפוטנציאל אדיר, אבל המרחק בין סטארטאפ עם רעיון יפה לבין מוצר ששורד בחדר הכושר או על המגרש הוא עצום".

הכדורגלן סיפר גם על שיתוף הפעולה עם שי אלנקרי, העוסק בהקמת חדרי כושר וסטודיואים: "השילוב בין הניסיון שלי כשחקן ואיש שטח לבין המומחיות של שי באסטרטגיה וחדשנות בעולמות הכושר, הוולנס והספורט יצר שפה משותפת אחת - פרקטיקה".

עידן ורד ושחקני מכבי פתח תקווה חוגגים עלייה לליגת העל, צילום: אודי ציטיאט

השניים הכריזו באופן רשמי על המיזם החדש: "היום אנחנו משיקים רשמית את ActiveTech Ventures. אנחנו מחפשים יזמים בשלבים מוקדמים שרוצים לבנות את הדבר הגדול הבא בתחומי הכושר והוולנס". על פי ההערכות, אם המיזם יצליח, ורד ושותפיו עשויים להרוויח עשרות מיליוני דולרים בשנה.

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
עידן ורד חוגג, צילום: אלן שיבר
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר