המשחק בין הפועל פתח תקווה למכבי תל אביב, שהסתיים ב-2:2, לא היה חלק ממאבק האליפות או על אירופה, אלא עמד בסימן אחד: דור פרץ. קפטן מכבי תל אביב הגיע ל-19 שערים העונה וניצב בודד בטבלת מלך השערים של ליגת העל, כשהוא שובר שוויון עם אדריאן אוגריסה מעירוני קריית שמונה.
פרץ הבקיע בדקה ה-61 את שער היתרון השני של הצהובים במשחק ושלח את כל האוהדים והשחקנים לחגוג. המאמן, קני מילר, בחר לעלות עם 10 שחקנים מחליפים בנוסף לפרץ ודחף אותו קדימה ולאיים כמה שיותר על השער של המארחת. כעת, הפער בינו לבין הבאים בתור שמסוגלים לעקוף אותו, עומר אצילי וירדן שועה, עומד על 4.
והיו עוד שערים. רז שלמה נגח את השער הראשון של המשחק בדקה הרביעית בזכות קרן מדויקת של איתמר נוי. 11 דקות לאחר מכן, יונתן כהן השווה בפנדל לאחר שה-VAR זיהה עבירה מחוץ לרחבה. השער היפה במשחק הגיע בדקה ה-84, אז ממאדי דיארה בעט ממרחק ולרועי משפתי, שהאריך חוזה בשבוע שעבר לשנתיים נוספות, לא היה סיכוי.
מילר הצליח להעניק לשחקני המפתח שלו מנוחה לקראת גמר הגביע מול הפועל באר שבע, שיקבע גם אם בעונה הבאה הם ישחקו במוקדמות הליגה האירופית או במוקדמות הקונפרנס ליג. עומר פרץ, מנגד, משיג שלוש נקודות בפלייאוף העליון עם שלוש תוצאות תיקו. אחת מהן גם הובילה להכרעת זהות האלופה.


