פרנצווארוש נכנסה שוב למאבק על דור פרץ, קפטן מכבי תל אביב. אלופת הונגריה בשנים האחרונות, הביעה עניין בפרץ כבר בעבר, ונראה כי לא ויתרה על האפשרות לצרפו.
מי שמוביל את המהלך לצרף את פרץ הוא לא אחר מאשר רובי קין. המאמן האירי, ששיתף פעולה עם פרץ בתקופתו במכבי תל אביב, מחזיק בקשר אישי מצוין עם הקשר ורואה בו שחקן שיכול לשדרג משמעותית את מרכז השדה של קבוצתו. מעבר לכך, גם בין שני המועדונים יש יחסים נהדרים. קין אף ניהל בעצמו שיחה עם פרץ והבהיר לו כי ישמח מאוד לראות אותו מצטרף לקבוצה.
מבחינת תנאים כספיים, ההונגרים מתכננים להציע לפרץ חוזה דומה לזה שמקבל גבי קניקובסקי, שמוערך בכ־600 אלף יורו לעונה. מדובר בסכום גבוה משמעותית מזה שמוצע לו כיום במכבי תל אביב, שם ההצעה עומדת על כ־400 אלף יורו.
ההונגרים ניסו להנחית את הקשר הישראלי בעבר, אך העסקה נפלה בשל פערים כלכליים. באותה תקופה פרץ סיים את דרכו בוונציה האיטלקית, שם השתכר בכ־900 אלף יורו לעונה. פרנצווארוש הציעה לו אז מעט יותר מחצי מיליון יורו לעונה - סכום שלא התקרב לדרישותיו, ולכן המהלך לא יצא לפועל.
פרץ עצמו, שנחשב לאחד השחקנים החשובים במכבי תל אביב ואף למלך שערי הקבוצה, משוכנע שלאור תרומתו המקצועית אין סיבה שיקצץ בשכרו. מבחינתו, לכל הפחות עליו להשתוות לשכרו הנוכחי, המוערך בכ־550 אלף יורו לעונה.
רובי קין ימשיך?
הקבוצה ההונגרית נמצאת בעיצומו של מאבק אליפות דרמטי במיוחד וכרגע מדורגת במקום השני, מרחק נקודה בלבד מהמקום הראשון. בשבת הקרובה ייערך מחזור הסיום של הליגה, משחק שעשוי לקבוע לא רק את זהות האלופה, אלא גם להשפיע ישירות על עתידו של פרץ והאפשרות להוציא את העסקה לפועל.
במועדון יודעים כי זכייה באליפות תוביל להשתתפות במוקדמות ליגת האלופות, דבר שיזרים סכומי כסף משמעותיים לקופת המועדון ויאפשר את החתמתו של הקשר הישראלי. מנגד, איבוד האליפות עשוי לגרור טלטלה מקצועית של ממש. במקרה כזה, קין לא ימשיך בתפקיד, תרחיש שעלול להפיל לחלוטין את העסקה.
הקשר למוחמד אבו פאני
בכל מקרה, קיומה של העסקה תלויה בין היתר גם במכירתו של אבו פאני. הקשר נמצא על סף מעבר לכוכב האדום בלגרד, הקשרים משחקים באותה העמדה, ובפרנצווארוש מבינים שמכירתו תפנה גם מקום מקצועי וגם תקציב משמעותי שיוכל לשמש לצירופו של פרץ.
יחד עם זאת, במועדון מודעים לכך שעזיבה של אבו פאני צפויה לעורר תגובות קשות מצד האוהדים, שמעריכים מאוד את הקשר הישראלי. לכן, ההתעניינות המחודשת בדור פרץ משקפת גם את הרצון של ההנהלה להעביר מסר ברור לקהל, שבמידה ואבו פאני יעזוב - יגיע במקומו שחקן בפרופיל גבוה ובמעמד משמעותי.
כפי שפורסם ב"היום", פרץ הוא לא הקשר היחיד ממכבי תל אביב שפרנצווארוש מעוניינת בו. הקבוצה עוקבת חודשים רבים גם אחרי עידו שחר וסימנה אותו כאחת ממטרות הרכישה שלה. במידה ופרץ יאריך חוזה במכבי תל אביב, הדבר יסלול את דרכו של שחר לפרנצווארוש.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
![[object Object]](/wp-content/uploads/2021/01/27/08/מורידים.-נכנסים.-מתאהבים.-דף-כתבה-מובייל.png)
