ב־17 במאי 2024 התרחש מקרה חריג, אפילו במונחי הכדורגל הישראלי. מחזור אחד לסיום הפלייאוף העליון בליגה הלאומית ורגע אחרי ניצחון על רמת השרון, בני יהודה החליטה לפטר את מאמנה הצעיר והמבטיח, עומר פרץ - זאת למרות שהיה לה עוד סיכוי להעפיל לליגת העל במחזור הסיום.
בזמן שהקבוצה מהשכונה לא הצליחה להתקרב למקום שמוביל אותה לליגת העל, המאמן בן ה־40 חתם בהפועל פתח תקווה - והחזיר עטרה ליושנה. הוא העלה אותה ליגה בצורה מרשימה, העונה הוביל אותה לפלייאוף העליון, ואמש חתם על חוזה עד 2028 שישאיר אותו במועדון לכל הפחות בעונה הבאה. כל זאת, בזמן שחניכיו מציגים כדורגל מלהיב ומהנה.
"בשורה התחתונה, זו היתה טעות חמורה", אמר ל"ישראל היום" שחר הירש, ששיחק בבני יהודה תחת פרץ, "הסיטואציה הייתה מורכבת מבחינת הלחץ במועדון, אבל כמות המאמנים הגדולה שבני יהודה החליפה מאז, והמקום שבו פרץ נמצא היום, מדברים בעד עצמם".
"עוד כשהיה בליגה א' דובר על כך שהוא משהו אחר בנוף, אבל בדרך כלל קפיצות לא מגיעות כזה מהר", ניתח אורי קופר, בעל הפודקאסט "הקול מקצועי". "חשבתי שהוא יגיע לליגת העל, אבל להביא קבוצה לפלייאוף העליון עם כדורגל טוב על השנה הראשונה? חשבתי שייקח לו יותר זמן להסתגל לרמה הזו".
בכל אופן, פרץ עצמו השאיר את הקדנציה בבני יהודה כנחלת העבר, ובתוך פחות מחודשיים חתם בהפועל פ"ת. החיבור היה מושלם מהרגע הראשון. המלאבסים הפגינו דומיננטיות, הובילו את טבלת הליגה הלאומית בחלקים גדולים של העונה, הציגו כדורגל התקפי ומלהיב ולצד הפועל ת"א השלימו חזרה חלקה ומרשימה לליגת העל.
"מאמן חושב"
פרץ לא שינה את שיטת המשחק בליגה הבכירה. הפועל פ"ת המשיכה להחזיק בכדור ולשחק כדורגל התקפי ושוטף, לא משנה מי היריבה. "פרץ תמיד היה מאוד עקשן וזה עבד לו. הוא תמיד שיחק את הכדורגל שהוא אוהב ומאמין בו", אומר קופר.
"מה שהכי מרשים זה שהוא מאמן חושב. הוא לא מחליט שהקבוצה שלו תניע כדור רק כדי להגיד 'הקבוצה שלי משחקת כדורגל כזה'. המטרה שלו היא כל פעם להזיז את הכדור, כדי שיגיע בסוף לשחקן באזור שבו יש לו יתרון על היריב שלו. הרבה מאוד מאמנים נכנסים לתבניות, במקרה שלו יש חשיבה".
הירש חיזק את דבריו של קופר עם זיכרונות מתוך מתחם האימונים. "הוא מאמן יסודי מאוד עם רעיונות ברורים - הוא רוצה שהקבוצה תחזיק בכדור. למדתי ממנו הרבה מאוד דברים שלא ידעתי למרות כל מה שעברתי בקריירה. לא במקרה שחקנים נהנים לעבוד איתו".
ולמרות זאת, כדי לעשות את קפיצת המדרגה - יש דבר אחד בולט שפרץ עוד צריך לעבוד עליו. "הוא לא דוגל בהרבה שיחות אישיות או בדברים שמסביב, אלא ממוקד מאוד בכל מה שקשור לכדורגל. כדי להצליח בקבוצה גדולה הדברים שמסביב חשובים לא פחות, וזה יהיה המבחן שלו", שיתף הירש.
קופר מסכים: "הוא צריך לעבוד בצוות יותר גדול. אחד היתרונות שיש לקבוצות כמו מכבי ת"א ומכבי חיפה למשל, זה שיש להן צוותים ענקיים. תמיד אומרים על ברק בכר שהוא מנהל מצוין. הוא יודע לקחת מכל איש צוות את מה שצריך. פרץ נחשב לסוליסט, כדי להצליח בקבוצה מאוד גדולה אתה רוצה לקבל את כל היתרונות שיש לה להציע".
מי הכי תתאים לו?
פרץ נחשב לאחד המאמנים המבטיחים בליגה, והשמועות על מעבר לקבוצה גדולה לא פוסקות. "סגנון הכדורגל שלו הוא זה שמוביל לכך שמדברים עליו בקבוצות גדולות. למה מדברים עליו יותר מעל שרון מימר? הרי הוא גם הצליח עם בני ריינה וסכנין. הסיבה העיקרית היא שהוא מוביל להישגים עם כדורגל שמתאים לקבוצות גדולות".
אז איזו קבוצה גדולה הכי מתאימה להיות היעד הבא שלו, לכשתגיע קפיצת המדרגה? להירש יש תשובה: "מבחינת כדורגל ורמת האימון שלו, פרץ חד־משמעית ברמה של הגדולות. לדעתי הקבוצה שהכי מתאימה לו מבחינת סגנון המשחק היא מכבי ת"א".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
