עונת 2025/26 בליגת העל בשיאה, ולא מעט קבוצות נמצאות במאבקים על תארים, כניסה לפלייאוף העליון או הימלטות ממאבקי הירידה. במקביל, כבר החלו במועדונים השונים להתכונן לעונה הבאה. בניגוד לעבר, השנה יש לא מעט שחקנים בכירים ללא חוזה בתוקף, שעשויים להפוך למועמדים חמים כבר בקיץ הקרוב ו"היום" עושה סדר בשמות.
דור פרץ (מכבי תל אביב)
מכבי תל אביב מעוניינת שקפטן הקבוצה יחתום על חוזה חדש, ולשם כך מוכנה לשדרג את שכרו ולהציע לו חוזה ארוך טווח. עם זאת, בגיל 30, פרץ לא ממהר. הקשר המוערך, שכבר חווה ניסיון פחות מוצלח באיטליה (ונציה), אינו פוסל אפשרות לצאת שוב לאירופה - או ליעד אחר, כמו ארצות הברית.
על דבר אחד מסכימים גם במועדון וגם בסביבתו של השחקן: "אם דור לא ישחק מחוץ לישראל, אז הישארות מבחינתו היא אך ורק במכבי תל אביב". כך היה גם בעונה שעברה, אך אז האלופה הפעילה את האופציה שהייתה בחוזהו.
מיגל ויטור (הפועל באר שבע)
הבלם מעוניין להמשיך לפחות עד סיום העונה, ולקראת סיומה יישב עם המועדון בנוגע להמשך דרכו. ויטור קיבל מסר מקוז'וך כי הוא מעריך אותו מאוד מבחינה מקצועית, והמאמן הביע זאת גם ברמה התקשורתית. שמו הטוב של הבלם הפורטוגלי הולך לפניו גם במולדתו, ובבאר שבע יודעים כי יהיה לו ביקוש.
עבדולאי סק (מכבי חיפה)
אחת השאלות המסקרנות בקיץ הקרוב בכרמל תהיה עתידו של הבלם, המשתכר הגבוה בקבוצה. הסנגלי צפוי לשבת בקרוב עם הנהלת הירוקים כדי לשמוע על התוכניות לגביו, כפי שפורסם ב"היום". ברקע, גזיאנטפ הטורקית שהביעה בו עניין ומוכנה לשלם לו הרבה מאוד כסף.
יחד עם זאת, סק יכבד את הירוקים וישמע את התוכניות שלהם בטרם יקבל החלטה סופית, כאשר כיום הוא נחשב למשתכר הגבוה בקבוצה (למעלה מ־600 אלף דולר) ומשמש כאחד הקפטנים שלה.
שון גולדברג (מכבי חיפה)
במועדון הירוק כבר החלו בשיחות עם השחקן, אך כרגע אלה טרם הבשילו לכדי סיכום. למרות זאת, הוא צפוי לחתום על חוזה חדש בהמלצתו של ברק בכר - כחלק מהסמכויות שקיבל המאמן בתור המילה המקצועית האחרונה.
מיגל סילבה (בית"ר ירושלים)
עתידו של השוער עדיין לא ברור, אך כפי שפורסם ב"היום" בקבוצה מתכננים להשאיר את השוער בבירה. לפי גורמים המעורים בפרטים, אנשי בית"ר צפויים להיפגש בקרוב עם סילבה ונציגיו, במטרה להאריך את ההתקשרות בין הצדדים לעונה נוספת.
גם השחקן וגם המועדון מרוצים מאוד משיתוף הפעולה, ומסתמן כי גם אם יתגלו פערים כלכליים בתחילת המשא ומתן, הם לא צפויים למנוע הגעה להבנות שיסללו את הדרך להמשך דרכו של סילבה כשוער הבכיר של סגנית מוליכת הטבלה.
דור מיכה (בית"ר ירושלים)
הקשר מצוי בעונה נהדרת והוא אחד הגורמים המרכזיים להצלחת בית"ר. למרות שטרם חתם על חוזה חדש, כל הסימנים מצביעים על כך שהדבר צפוי להתרחש בקרוב.
יאיר מרדכי (עירוני קריית שמונה)
השם המעניין ברשימה. כוכבה הצעיר של קריית שמונה הפך לתגלית הגדולה של העונה, ועתידו צפוי להיות מוקד לקרב ישיר בין הקבוצות הגדולות על שירותיו בשנים הקרובות.
גם ה-MLS היא אופציה, כאשר יש התעניינות מקולומבוס קרו, שכבר רכשה בחודש שעבר מקריית שמונה את הקשר הגינאי סקו בנגורה ב־1.2 מיליון דולר.


