לא קל בכלל. נבחרת ישראל הוגרלה היום (חמישי) לבית ג' של ליגה ב' בליגת האומות - שם היא תפגוש את אוסטריה, אירלנד וקוסובו.
בזמן שעל כר הדשא המפגשים צפויים להיות לא קלים בכלל - מסתמן כי צפוי קושי גדול עוד לפני שריקת הפתיחה, מפני שאירלנד נחשבת למדינה פרו-פלסטינית מובהקת - ולא בטוח שהיא תסכים לארח את נבחרת ישראל.
בינתיים, לאחר ההגרלה, הקו בכלי התקשורת באירלנד היה ברור - הנושא המרכזי במדינה הוא שאירלנד תתמודד מול רן בן שמעון וחניכיו - כותרת שהופיעה בראשם של כל האתרים המובילים.
ההודעה של ההתאחדות האירית
"שני המשחקים בין אירלנד לישראל צפויים להיות טעונים פוליטית מאוד", פתחו ב-"RTÉ Sport", אחד האתרים הגדולים במדינה. "בנובמבר הצביעה ה-FAI להגיש לאופ"א בקשה לאסור את ישראל מתחרויות המועדונים האירופיות והבינלאומיות שלה", המשיכו וכתבו.
בהמשך, התאחדות הכדורגל האירית פרסמה הודעה רשמית שלפיה תקיים את משחקיה נגד ישראל כמתוכנן. "התאחדות הכדורגל של אירלנד מאשרת כי נבחרת אירלנד לגברים תעמוד בהתחייבויותיה במסגרת ליגת האומות של אופ"א ב-2026 מול ישראל, לאחר שהוגרלה לבית 3".
ב-"The Irish Times" ניתחו את הסיטואציה וציינו כי נבחרת אירלנד תהיה חייבת לעלות להתמודדות: " למרות שהתקיימה התייעצות עם פקידי אופ"א, ההתאחדות מכירה בתקנות אופ"א שקובעות שאם התאחדות תסרב לשחק משחק, הוא ייפסל וייתכנו צעדים משמעתיים נוספים - כולל פסילה אפשרית מהתחרות".
העיתונאי האירי אוון מק'נה, היה הרבה יותר תקיף וחריף: "העובדה שאירלנד קיבלה את נבחרת ישראל בליגת האומות עשתה לי את היום. אני מקווה שהם ישלחו את בריוני מכבי ובית"ר שלהם, יחד עם אנשי המוסד שלהם, לדבלין כדי שנוכל להראות להם את האירוח המפורסם שלנו וליהנות", סיכם עם רמז מאיים.

![[object Object]](/wp-content/uploads/2021/01/27/08/מורידים.-נכנסים.-מתאהבים.-דף-כתבה-מובייל.png)
