סנסציה. מכבי חיפה עלתה לשמינית גמר ליגת האלופות לנוער אחרי ניצחון 1:3 על ברצלונה בתום דו קרב פנדלים נהדר, בו השוער הירוק מארק גולנקוב רשם שלוש עצירות נהדרות ושלח את אלופת אירופה הביתה.
למרות פערי הרמות על הנייר, הירוקים לא הראו רגשי נחיתות לאורך כל המשחק ואף שלטו בו ברוב המחצית הראשונה, אבל לא הצליחו להגיע למצבים משמעותיים. בצד השני, הרחקה רעה של ארד גייסט הובילה ליתרון קטלוני בדקה ה-39.
במחצית השנייה, אדם גרינברג וליאם לוסקי עלו מהספסל ושינו את ההתקפה של איתי מרדכי. הפריצות המהירות של השניים הובילו גם למהפך הגדול. ארבע דקות אחרי שעלה מהספסל, ליאם קרגולה הצליח לחטוף למגן ליד דגל הקרו והעביר רוחב מהיר ללוסקי, שהקדים את השומר שלו וגלגל לרשת החשופה (70). בדקה ה-81 גרימברג פרץ קדימה והעביר רוחב לקרגולה, שביצע את המהפך.
אלא שבדקה ה-90, ברצלונה קיבלה פנדל שנוי מאוד במחלוקת מעבירה לכאורה של גייסט וגייה פרננדס הכניע בקלילות את מארק גולנקוב.
דו קרב הפנדלים היה יכול להיות צמוד יותר, אבל לגולנקוב היו תוכניות אחרות. הוא זינק שלוש פעמים בצורה מופלאה ועצר את ויקטור גיים, מקס בונפיל ושיין קלייברט (בנו של שחקן העבר פטריק קלייברט) בדרך לשלב הבא. בצד של הבועטים, דניאל דרזי, נועם שטייפמן ועילי רואש, שעלה בשביל בעיטות העונשין, כבשו, בעוד לוסקי נעצר על ידי בונפיל.
הגרלת שלב הנוקאאוט של המפעל תיערך ביום שישי הקרוב בשווייץ, שם ידעו הירוקים מי היריבה הבאה. גם המשחק הבא ישוחק בפורמט של משחק נוקאאוט בודד וללא תלות במיקומים בשלב המוקדם. משחקי שמינית הגמר ייערכו ב-24/25 בפברואר.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
