רוני דיילה, מאמן מכבי תל אביב, רשם אתמול (שני) ניצחון ראשון בישראל - וכצפוי תחילת דרכו של הנורבגי עושה רעש גם מעבר לים. בעוד במדינת האם שלו עסוקים בעניינים אחרים - דווקא בסקוטלנד מבקרים את דיילה על ההחלטה להגיע לישראל.
"רוני דיילה טוען שאוהדי מכבי תל אביב מזכירים לו את אוהדי סלטיק", נכתב ב"דיילי רקורד" הסקוטי - שם המינוי של דיילה לקבוצה ישראלית תואר "כצעד שנוי מחלוקת בקריירה".
הציטוט של דיילה, שאמר אחרי הניצחון על ק"ש שאוהדי מכבי "הזכירו לי את התמיכה של סלטיק", צובר תאוצה בגופי התקשורת המקומיים. את האוהדים האנטי-ישראליים זה כמובן מרגיז, כיוון שמכבי מתוארת בסקוטלנד כקבוצה גזענית עם קהל אלים. כזכור, דיילה הוביל את סלטיק לשתי אליפויות.
"אני לא פוליטיקאי"
עם מינויו, הבהיר המאמן החדש של הצהובים כי לא יגרר לפינות פוליטיות. "אני לא פוליטיקאי ואני לא חושב שספורט ופוליטיקה צריכים להיות מעורבים. זה כל מה שיש לי לומר בנושא הזה. אני מתמקד בכדורגל".
"מעולם לא שיחקתי נגד קבוצה ישראלית ומעולם לא הייתי בישראל, אז זו חוויה חדשה עבורי. אני מאוד מתרגש להגיע למכבי תל אביב, אני חושב שזה המועדון הכי גדול בישראל. זו הזדמנות נהדרת עבורי".


