הפועל חיפה חוותה ערב מטלטל במיוחד. אחרי ה-1:0 לבני ריינה מתחתית ליגת העל, בעקבותיו היא נותרה במרחק נקודה בלבד מהקו האדום, היא גם הודיעה על פיטוריו של מאמן הקבוצה גל אראל.
ל"היום" נודע כי שלושת המועמדים הבכירים להחליף את אראל על הקווים של הקבוצה מהכרמל הם חיים סילבס, איתו תיערך פגישה כבר מחר, יוסי אבוקסיס, שפוטר לאחרונה ממכבי נתניה, ומרקו בלבול המנוסה, ששימש עד לאחרונה כעוזרו של אברהם גרנט בנבחרת זמביה.
כאמור, אראל בן ה-36 מונה רק בקיץ האחרון לאימון הפועל חיפה, והוא נכנס לנעליים גדולות כשהחליף את רוני לוי שחווה תקופה מוצלחת במיוחד עם הקבוצה. הוא פתח את העונה טוב, אבל הרצף הרע הספיק ליואב כץ כדי לקבל החלטה דרמטית.
הפועל חיפה הוציאה הודעה רשמית ישירות לאחר שריקת הסיום מול ריינה: בקבוצה הודיעו הוצאה רשמית: "המנכ"ל איתי רק שוחח עם אראל לאחר המשחק והודיע לו על ההחלטה בעקבות סדרת התוצאות האחרונות הלא מוצלחות. הבעלים יואב כץ הודה לאראל על תרומתו להצלחת המועדון במשך שנים רבות ומאחל לו בהצלחה בהמשך".

