מכבי חיפה מחפשת שחקן כנף משדרג, כזה שיביא איתו גם מספרים ונתונים סטטיסטיים מרשימים. אחד השמות שהוצעו למועדון הוא של מנואל בנסון, שקבוצתו סוונסי מהצ'מפיונשיפ האנגלית, מנסה להפטר ממנו. בנסון הבקיע רק שני שערים בכל המסגרות בשנתיים האחרונות במדי סוונסי וברנלי. בחצי העונה שלו האחרונה שלו, הוא הספיק להסתכסך עם המאמן ויטור מאטוס וכעת הוא מחפש את הדרך החוצה.
הבעיה היא שקבוצתו הקודמת, ברנלי, לא רוצה אותו בחזרה ולכן סוכניו מציעים אותו למספר קבוצות, אחת מהן היא מכבי חיפה. אחת הסיבות שבגינן הוא הלך לאחור היא פציעות חוזרות באכילס. זו גם הסיבה שקבוצות אחרות בליגת המשנה האנגלית, העדיפו לוותר עליו.
ראש מערך הסקאוטינג, ליאור רפאלוב, מכיר את בנסון מתקופתו באנטוורפן לפני ארבע שנים, שם כבש חמישה שערים והוסיף חמישה בישולים. עונת השיא שלו הייתה במדי ברנלי, בשנה הראשונה באנגליה, אז הבקיע 11 שערים. למעשה, מלבד עונה אחת, השחקן האנגולי לא הבקיע יותר מארבעה שערים בעונה.
לפני אנטוורפן, בנסון שיחק במוסקורן והבקיע עשרה שערים בארבע עונות. לפני כן, בגנק, הוא מיעט לשחק ולא הבקיע אפילו שער אחד בכל המסגרות. התקשורת הבלגית ביקרה אותו לא מעט ובין היתר טענו כי מדובר ב"כישרון עם פוטנציאל שנשאר ברגליים ולא מתפרץ החוצה". עדיין לא ברור האם מנואל בנסון יהיה הרכש הבא של מכבי חיפה בעמדת הכנף הימנית, כאשר במועדון בוחנים מועמדים בכירים יותר.

