לבית"ר ירושלים יש הרבה מזל, ואי אפשר לבנות על זה כל העונה
צריך להצדיע לקבוצה של ברק יצחקי, שמנצחת משחקים שהיא הייתה מועדת בהן בשנים קודמות, אבל היא צריכה גם ללמוד לסגור משחקים יותר מוקדם • המהלך של ברק יצחקי בעד השחקנים, וההתנהגות המופתית של האוהדים שמתעלים לגודל השעה
Your browser doesn’t support HTML5 audio
ברק יצחקי היה הראשון להגיע אתמול (ראשון) אחרי שריקת הסיוםב-1:2על עירוני קריית שמונהליציע המזרחי וסימן לקהל למחוא כפיים לשחקנים. הוא יודע שהיה קשה, הוא יודע שהיה משחק לא טוב, ועדיין הוא רוצה להרים לשחקנים ולפרגן להם על הישג מצוין -בית״ר ירושליםשל הסיבוב השני עם100%הצלחה, שיפור משמעותי מהסיבובהראשוןשבוהיינועם58%בלבד.
למרות היכולת הלא משכנעת, למרות התוצאה הדחוקה, למרות שלרגעים היה נדמה שאנחנו מאבדים את המשחק הזה - צריך לעמוד ולהצדיע לקבוצה הזו שאיכשהו מצליחה שוב ושוב לנצח. לפעמים עם יכולת אישית רגעית של אחד מכוכבי הקבוצה, לפעמים עם המון מזל שלא ברור מאיפה הגיע אלינו, ואתמול גם עם קצת עזרה מהשופט וצוות הואר שיכול היה באותה מידה גם לא לשרוק לפנדל הזה.
מפתיע: השחקנים שצפויים לעזוב את בית"ר ירושלים בינואר >>
בית"ר ירושלים של העונה מורכבת מכל החומרים הנדרשים לאליפות - מזל, יכולת, קהל, ניסיון וכישרון. הבעיה היחידה כרגע היא שהפועל באר שבע נראית כמו משוכה שיהיה קשה מאוד לעבור. וקצת כמו בטניס, זה לא משנה כמה אתה טוב, בסוף צריך שהיריב שלך יעשה כמה שיותר טעויות ויאבד נקודות, יותר מאשר שאתה תשיג נקודות.
המשחק אתמול היה מעצבן. ירדן שועה עם גישה התקפית מעולה, נגיעה ראשונה מדהימה, אבל קבלת החלטות נוראית. ביום אחר, עם יכולת סבירה שלו, הוא יכול לסיים משחק כזה עם5בישולים לפחות.טימוטימוזיהיה צל של עצמו, עדי יונה לא הורגש, עומר אצילי לא היה חד מספיק ברוב שלבי המשחק, בריאןקראבליולוקהגדראניהחזירו אותנו לרגעים ליכולת שלהם מתחילת העונה ובכלל - המשחק הרגיש תקוע. דווקא בעשרה שחקנים קריית שמונה הייתה מסוכנת יותר ובית״ר לא ניצלה מספיק את היתרון המספרי שלה בהתקפות מתפרצות.
צריך גם לומר את האמת - היכולת הזו, המזל הזה - לא יכולים להחזיק עד סוף העונה. משהו חייב להשתנות. גם בסגל, גם בגישה של השחקנים. וכן, יש פה קונפליקט אחד גדול כי התוצאות טובות, ובכל עונה אחרת אלו בדיוק המשחקים שהיינו מאבדים בהם נקודות, אבל מול קבוצות מנוסות יותר, רעבות יותר, לא בטוח שזה יספיק.
העיניים נשואות למשחק העונה
ההחתמה של בוריס אינו וההבנה שמחפשים עוד שחקן או שניים לחזק את הסגל בחלון הקרוב היא בשורה מעולה בהקשר הזה. הצוות המקצועי חייב לעבוד יותר ויותר על המנטליות של השחקנים, כאשר גם לשחקנים המנוסים והוותיקים כמו אצילי, מיכה ובמובנים מסוימים גם שועהוסילבהיש תפקיד חשוב. בית״ר צריכה לשחק בצורה הרבה יותר בוגרת ולהבין את הסיטואציה שבה היא נמצאת בשלב הזה של העונה.
המחזה הכי יפה אתמול במגרש, כמעט כמו בכל משחק העונה, זה לראות את הקהל הנפלא ממלא את היציע המזרחי וחצי מהיציע המערבי בנתניה ולא מפסיק לעודד. גם ביציעי קריית שמונה היה גוש גדול לבוש בצהוב שחור שלא הפסיק לעודד את בית״ר ירושלים. אבל יותרמהכלזה האחריות של הקהל וההבנה שזריקת חפצים למגרש או ירידה לכר הדשא תפגע בקבוצה ובנו האוהדים. המשחק נגד הפועל תל אביב טדי עבר בשקט שלא נראה כמותו בהיסטוריה של המשחקים נגד הפועל, וגם אתמול. היינו כחולמים.
אני מרגיש קצת כמו תקליט שבור, אבל כל העיניים נשואות ל-7בפברואר. אםהכלילך כמו שצריך, בית״ר ירושלים תגיע לטרנר למשחק עונה אמיתי על כל הקופה. הדרך לשם רצופה במשחקים קשים מאוד - בניריינה, הפועל פתח תקוה, מ.ס. אשדוד, הפועל חיפה ושוב קריית שמונה בגביע. לבאר שבע יש בדרך את מכבי חיפה, הפועל תל אביב,ריינהוקריית שמונה.
על הנייר הדרך למשחק העונה קשה יותר לבאר שבע. מצד שני ולאור היכולת של המשחקים האחרונים, לא בטוח שיהיה פשוט לייצר12/12בארבעת המחזורים הקרובים. עם כל הכבוד למזל, חייב לשפר את היכולת ולדעת לגמור משחקים מוקדם.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

