הגרלת שלב שמינית גמר גביע המדינה התקיימה הבוקר (ראשון) באצטדיון רמת גן וסיפקה מספר מפגשים מרתקים. המשחקים יתקיימו בין 13 ל-15 בינואר, בעוד ששלב רבע הגמר ישוחק ב-3-5 בפברואר וחצי הגמר ב-3-4 במרץ.
הגרלת שמינית הגמר
הפועל רעננה - מכבי חיפה
מכבי נתניה - מכבי יפו
הפועל תל אביב - מכבי תל אביב
בני יהודה - מכבי הרצליה
הפועל באר שבע - הפועל ירושלים
עירוני קריית שמונה - בית"ר ירושלים
מ.ס כפר קאסם - הפועל כפר סבא
הפועל פתח תקווה - מכבי בני ריינה
בעונה שעברה זכתה הפועל באר שבע בתואר בפעם הרביעית בתולדותיה, אחרי ניצחון 0:2 על בית"ר ירושלים במשחק הגמר, ובכך חתמה עונה נפלאה. שיאנית הזכיות היא מכבי תל אביב עם לא פחות מ-24 גביעים בארון התארים העמוס שלה.
הפעם האחרונה בה מכבי והפועל נפגשו לדרבי במסגרת גביע המדינה הייתה בגמר בעונת 2020/21. הצהובים ניצחו 1:2 אחרי הארכה עם דרמה גדולה בסיום כששער שוויון של שי אייזן נפסל בעקבות עבירה מוקדמת שלו והוא גם ספג כרטיס אדום.
העונה, בניגוד לשנים האחרונות, כמעט אין "סינדרלות" ולהוציא את מכבי יפו שהדיחה את בני סכנין לא קיבלנו הפתעות בשלבים המוקדמים. ברבע הגמר נקבל לפחות שתי קבוצות מהלאומית כשבני יהודה תפגוש את הרצליה וכפר קאסם את הפועל כפ"ס.


