במשך שנים, אלימות במגרשים היא כבר "עניין שבשגרה" עבור אוהד הכדורגל הישראלי הממוצע. התקוטטויות בין אוהדים, אלימות בתוך קהלים ואלימות בין שוטרים לאוהדים נצפות לא פעם באצטדיוני הכדורגל ומחוץ להם. למרות זאת, לפי נתונים שהגיעו ל"היום" - יש שינוי, ובשנה האחרונה האכיפה נגד אלימות הצטמצמה.
נתוני האכיפה החדשים, בהתאם לסעיף 31א לחוק איסור אלימות בספורט - מצביעים על עלייה דרמטית בפעילות המשטרתית נגד אלימות במגרשים בעונת 2024/2025. בעוד שבעונת המשחקים הקודמת, 2023/2024, הונפקו 72 קנסות מנהליים בלבד, בעונה הנוכחית כבר ניתנו 343 קנסות מנהליים.
באחוזים, תחת השר לביטחון לאומי, איתמר בן גביר, ישנה עלייה של 376% יותר מהאכיפה שהתבצעה בעונה הקודמת. מדובר בעלייה שמכוונת ליצירת חוויית ספורט בטוחה, נקייה מאלימות ופוגענות. האכיפה המוגברת במגרשים נועדה להבטיח שהיציעים יהיו מקום בטוח לעידוד - ולא לאיומים, לא באלימות ולא בהתנהגות מסכנת חיים.
במשרד לביטחון לאומי הדגישו כי מגמת העלייה באכיפה צפויה להימשך: "הפוקוס הוא על ספורט, משפחות וקהילה - לא על אלימות. מי שפוגע בחוויה של עשרות אלפים יישא באחריות".

