משחק הידידות של נבחרת ישראל מול ליטא ביום חמישי ב-19:00 יתקיים בדלתיים סגורות. ההחלטה התקבלה היום (שני) על ידי ההתאחדות לכדורגל המקומית, זאת בעקבות המלצת רשויות הביטחון, אחרי שהתקבלו אינדיקציות על פרובוקציות פרו פלשתיניות. "לא רצינו לעשות רעש ברחבי אירופה", הסביר נשיא ההתאחדות.
יש לציין כי ההחלטה התקבלה ממש בשעות הצהריים של יום שני, כשבבוקר עוד ניתן היה לרכוש כרטיסים למשחק. לפי נשיא ההתאחדות רק כ-200 כרטיסים נמכרו: "מהמספרים האלו ניתן לראות שהמשחק הזה לא באמת זכה לתשומת לב רבה. אפילו לאוהדים הנאמנים ביותר של נבחרת ליטא היו דעות חלוקות בנוגע למשחק, קיבלנו את ההחלטה אחרי התייעצות עם כל הגורמים".
באתר "ספורטאס" נכתב כי בתקופה האחרונה, למרות הסכם הפסקת האש, ליטא שקלה ברצינות לשנות את התוכניות ולקבוע משחק מול יריבה אחרת, אך לבסוף החליטה לא להפר את ההתחייבות לישראל. "כשהמצב הסלים שקלנו להזמין נבחרת אפריקנית והייתה גם אפשרות לשחק נגד גרינלנד, אבל לאחרונה הם שיחקו נגד יריבה לא ידידותית אז נטשנו על הרעיון", אמר הנשיא.
"נקודת התורפה - ההגנה"
מאמן נבחרת ליטא, אדגראס יאנקאוסקאס, התייחס למשחק: "כולנו יודעים מה קורה בעולם ומה המצב הגיאופוליטי, אנחנו תומכים לחלוטין בהחלטת ההתאחדות (לא להכניס קהל) כי אנחנו יודעים שהיא התקבלה לאחר מחשבה רבה. חשוב למנוע פרובוקציות אפשריות, במיוחד אם יש לכך אינדיקציות".
ליטא וישראל נפגשו חמש פעמים בעבר, כולן במסגרת משחקי ידידות, והנבחרת שלנו ניצחה ארבע פעמים בעוד שמפגש אחד הסתיים בתיקו. "אני משווה את ישראל לנבחרת מהבלקן", אמר יאנקאוסקאס. "הם אוהבים כדורגל טכני, הרבה נגיעות בכדור, אחד על אחד. דיברתי על זה גם עם אמיליוס זובאס ששיחק בליגה המקומית שם הרבה שנים".
"מנור סולומון הוא אחד המנהיגים ולא יגיע הפעם, אבל גם בלעדיו לישראל יש שחקנים בעלי פרופיל דומה שמחפשים מצבים של אחד על אחד. לפעמים הם קצת יהירים. משחק ההגנה הוא נקודת התורפה, מתוך ביטחון עצמי מופרז גם שחקני ההגנה מנסים לשחק אחד על אחד, מה שמוביל לטעויות. הם לוקחים הרבה סיכון ואני מאמין שנוכל לנצל זאת", הוסיף.

![[object Object]](/wp-content/uploads/2024/05/15/06/whatsapp-israelhayom-m-150-.gif)
