יום מיוחד עובר על מדינת ישראל. אחרי 738 ימים של געגוע בלתי נגמר, ציפייה, תהפוכות ואמונה עצומה שהתחילה אצל המשפחות וחלחלה לעם שלם – המלחמה נגמרה והחטופים חוזרים הביתה. במהלך התקופה, קבוצות רבות בכדורגל הישראלי התאחדו עם משפחות החטופים, נתנו להם כתף תומכת ואת הבמה להשמיע את קולם.
מכבי חיפה ספגה מכה קשה כאשר איבדה כמות עצומה של אוהדים ואוהדות במלחמה הנוראית – 114 במספר, אבל על אלו שנחטפו, במועדון מעולם לא ויתרו. סמ"ר מתן אנגרסט, שנחטף מהטנק בנחל עוז ב-7 באוקטובר, הוא אוהד מושבע של הירוקים, ומשפחתו הייתה בקשר עם המועדון לאורך כל התקופה. כעת, אחרי המון מחוות מרגשות לטובת השבתו הביתה, במכבי חיפה כבר משתוקקים לקבל אותו בחזרה ליציע – וההתרגשות בשיאה.
"זה מאוד מרגש שהחטופים חוזרים הביתה", אמר דודו בזק, דובר מכבי חיפה. "בסוף, מועדון כדורגל זו קהילה שותפת גורל. הגורל של המשפחות האלו זה הגורל של מכבי חיפה. היציע לא שלם עד שכל הארבעה ישובו הביתה. כשהם יחזרו – מכבי חיפה תהיה שלמה".
"אנחנו מחכים למתן שיגיע וייקח את הכיסא ממיצג ההנצחה בחזרה ליציע, אנחנו לא נעשה את זה לפני כן. ברור לנו מניסיון העבר שיהיה למתן קשה מאוד לחזור לאצטדיון באופן מהיר, כי אי אפשר לבוא מ-0 ל-100, אבל בכל מקרה נעשה טקס ביום שבת – במידה שבאמת כולם יחזרו. בנובמבר האחרון הכנו למתן עוגה ליום הולדת שחגג בשבי, בנובמבר הזה אני מקווה שהוא יעמוד במרכז המגרש כש-30 אלף אוהדים שרים לו 'היום יום הולדת'", שיתף בהתרגשות בזק.
"חוגגים עם הצעיף הירוק"
ולא רק במועדון שמחים וצוהלים כמובן. משפחת אנגרסט, שעברה יותר משנתיים של מאבק בלתי נגמר, סוף סוף הרשתה לעצמה לחייך: "זה יום חג. אנחנו חוגגים עם הצעיף הירוק כי מתן יחזור לסמי עופר למשחקים של מכבי חיפה. אני רוצה לשיר עכשיו עד המנהרות ועד איפה שהוא לא נמצא, שישמע אותנו ויידע שבמשחק הבא כבר במשחק", תיאר בצורה היפה ביותר אופיר, אחיו של מתן, באולפן של חדשות 12 אחרי שנסגרה העסקה. "אנחנו מזמינים את כל המדינה, לא רק את אוהדי מכבי חיפה – לחגוג איתנו ולהצית את כל השכונה בעשן הירוק של המועדון".
החיבור העמוק לא נוצר סתם ככה, משפחתו של מתן אנגרסט הייתה בקשר ישיר עם מכבי חיפה לאורך כל התקופה. "ב-7 באוקטובר הבנו שיש לנו גם חטופים בעזה - מתן, גיא גלבוע דלאל, ענבר היימן ז"ל ואיתן לוי ז"ל, וכמובן גם כל החטופים שכבר חזרו. מאז, ליווינו את המשפחות במשך כל השנתיים הללו – משפחת אנגרסט ושאר המשפחות אף היו איתנו במסעות באירופה. רוני, אבא של דורון שטיינברכר אפילו אמר לי שמכבי חיפה השאירה אותו בחיים, זה מרגש מאוד", סיפר דודו בזק על הקשר בין המשפחות למועדון.
במרץ האחרון, קית' סיגל, שהשתחרר משבי חמאס אחרי 484 ימים ושהה עם מתן בשבי במשך תקופה ארוכה, הגיע לטקס אותו ארגן המועדון לפני פתיחת המשחק מול בית"ר ירושלים ושיתף באופן מרגש עד דמעות על האהבה הגדולה של מתן למכבי חיפה – כזו גדולה, שמשאירה אותו חזק בתקופה הקשה בחייו: "ברגעים הכי קשים בשבי, והיו הרבה כאלה, מה שחיזק את מתן הייתה האהבה העצומה למכבי חיפה ואליכם האוהדים".
"אני חושב על מתן כל יום, וכשאני חושב עליו אני חושב על המועדון שהוא כל כך אוהב. הוא חלק מכם, חלק מהמשפחה הנהדרת של אוהדי מכבי חיפה", סיכם סיגל מול עשרות אלפי אוהדים ירוקים שהגיבו בתשואות. בקרוב מאוד, מתן לא יצטרך מדובבים יותר. הוא יעלה - כמו גיבור אמיתי, על כר הדשא בסמי עופר וישיר עם האוהדים "אני רואה ירוק בעיניים".


