מתחנת הרכבת הקלה בבלומפילד בקו האדום, יצאו אוהדים צהובים וירוקים של מכבי תל אביב ומכבי חיפה בדרכם למשחק בין הקבוצות. מחוץ לאצטדיון, רוח סתווית קרירה, כאילו הזכירה לאלה שהגיעו מחיפה את משמעות המשחק מבחינתם, כשהפועל באר שבע בפסגה עם עשר נקודות יתרון אחרי שישה מחזורים בלבד.
לאבד קשר עם המקום שאליו כיוונו כבר בשלב כזה של העונה, זה משהו שהמאמן הארגנטיני דייגו פלורס לא דמיין במשך 15 שעות הטיסה שלו מבואנוס איירס לעיר הכרמל. שחקני מכבי תל אביב לא טסו 15 שעות, אבל לילה לבן בין חמישי לשישי בין בלגרד לישראל אחרי הפסד בליגה האירופית זה גם נתון פתיחה רע לפני משחק כל כך חשוב.
מכבי חיפה הייתה טובה יותר במחצית הראשונה, אבל טריבנטה סטיוארט שלח כדור אחד לקורה וסוף פודגראנו הגיע לשלושה מצבים שכולם נבעטו לאמצע. אם דיא סבע צפה במשחק מטורקיה, הוא בטח חישב עם כמה שערים היה מסיים מחצית כזו.
מכבי תל אביב היא לא הקבוצה להחמיץ מולה. זו בדיוק היריבה שברגע שתשחרר ממנה את הידיים, היא תחטיף לך וזה בדיוק מה שצהובים עשו. ז'רקו לאזטיץ' הכניס את איתמר נוי ואלעד מדמון במקום עידו שחר וקרווין אנדרדה ותוך דקה, הראשון חטף כדור מהגנת חיפה וכבש את ה-0:1.
בהמשך האלופה רשמה החמצה משולשת בעוד חיפה איבדה את פייר קורנו עקב פציעה. זה מה שגרם לדייגו פלורס לצאת מהקופסה לראשונה העונה. זה קרה לו בדקה ה-75, כשהבין שמתיאס נהואל לא תורם לקבוצה שלו וג'ורג'ה יובאנוביץ' נכנס כחלוץ שני.
התגובה המאוחרת הזו של פלורס השתלמה בתוספת הזמן. הכשלה של עלי קמארה על איתן אזולאי הובילה לפנדל, אותו הבקיע יובאנוביץ' מול האקסית בתוספת הזמן. 1:1 זו גם התוצאה בה נגמר המשחק הזה. השער של יובאנוביץ' עשה צדק עם מכבי חיפה כי לא הגיע לה להפסיד את המשחק, אבל איבוד הנקודות הזה השאיר את הירוקים 9 נקודות מהפועל באר שבע.
גם מכבי תל אביב רחוקה כבר 4 נקודות מהפסדה וזה משחק רביעי ברציפות ללא ניצחון בכל המסגרות. תיקו שלא משרת אף קבוצה חוץ ממוליכת הליגה, שישבה לה בבירת הנגב והייתה היחידה שנהנתה מרוח של סתיו.
הרכב מכבי תל אביב
רועי משפתי, טייריס אסאנטה, עלי קמארה, רז שלמה, רוי רביבו, כריסטיאן בליץ', עידו שחר, קרווין אנדרדה, שגיב יחזקאל, אושר דוידה, דור פרץ
הרכב מכבי חיפה
שריף כיוף, יילה בטאיי, עבדולאי סק, ליסב עיסאת, פייר קורנו, עלי מוחמד, איתן אזולאי, מתיאס נהואל, סוף פודגוראנו, דולב חזיזה, טריבנטה סטיוארט.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
