"לשר שיקלי היה מידע מוקדם על הפוגרום באוהדי מכבי תל אביב באמסטרדם"
חבר הכנסת סימון דוידסון האשים בדיון בוועדת המשנה לחוץ וביטחון בנושא בידודה של ישראל בעולם: "זה היה יכול להיגמר שם באסון, נגיע ליום שבו לא נוכל להניף את דגל ישראל בתחרויות בעולם" • על סכנת ההרחקה מאופ"א: "הפוליטיקה נכנסה לספורט, רק כשזה מגיע לכדורגל כולם מתעוררים"
Your browser doesn’t support HTML5 audio
אירוע הפוגרום באוהדימכבי תל אביבבאמסטרדם בשנה שעברה עדיין יושב היטב בראש של הספורט הישראלי. האוהדים הצהובים ששבו אחרי התבוסה 5:0 לאייאקס הפכו לנרדפים ברחבי העיר ההולנדית בידי קבוצה מאורגנת של פרו פלשתינים, שצדו אותם במטרה להרביץ להם עד זוב דם. רק לאחרונה מהגר שהגיע מעזהנכלא לשישה חודשיםעל חלקו בלינץ'.
כעת, עם ההתקרבות החשש של הרחקת ישראל מאופ"א, הנושא שוב צף, והפעם בכנסת ישראל. חבר הכנסת סימון דוידסון, סגן יו"ר הכנסת ויו"ר ועדת המשנה לספורט, הגיע הבוקר (שני) לדיון בוועדת המשנה לחוץ וביטחון והאשים את שר התפוצות, עמיחי שיקלי: "היה לו מידע מוקדם על מה שקרה באמסטרדם והוא לא עשה עם זה כלום, זה היה יכול להיגמר באסון".
בנוסף, התייחס דוידסון לחרם המתקרב: "כוחה של הכנסת הולך ומתפורר. אם כל מה שנעשה הוא לשבת לדבר ולחכות שמישהו יתעורר, נגיע ליום שבו דגל ישראל לא יוכל להתנוסס בתחרויות בעולם. הפוליטיקה נכנסה לעולם הספורט, אני מתריע על כך כבר שנה וחצי - משחמט, עד אופניים. אבל רק כשזה מגיע לכדורגל כולם מתעוררים".
מי שהגיע לתת תשובות בדיון הוא כפיר כהן, מנכ"ל משרד התרבות והספורט, שאמר כי הם פועלים מול הגורמים הרלוונטים על מנת שזה לא יקרה. נציגי משרד החוץ לא הגיעו.


