מרגיז. אגדת מנצ'סטר יונייטד ושחקן נבחרת צרפת לשעבר, אריק קאנטונה, קרא לפיפ"א ולאופ"א לאסור על ישראל להשתתף במשחקים בינלאומיים והשווה את המלחמה עם עזה לזו של רוסיה עם אוקראינה.
הצרפתי, שמעולם לא היסס להתבטא בנושאים פוליטיים, נקט עמדה נחרצת במהלך קונצרט בו הופיעו מספר אמנים מפורסמים וקרא להרחיק את ישראל מהכדורגל העולמי, בדומה לאיסור שהוטל על רוסיה.
"ארבעה ימים לאחר שרוסיה החלה במלחמה באוקראינה, פיפ"א ואופ"א השעו אותה. כעת, עברו כבר 716 ימים של רצח עם, ובכל זאת, ישראל ממשיכה להיות רשאית להשתתף בכל המפעלים", אמר קאנטונה.
כאשר רוסיה פלשה לאוקראינה בשנת 2022, אופ"א השעתה את נבחרת רוסיה ואת מועדוניה מכל המסגרות – איסור שעדיין בתוקף ומונע ממנה להשתתף במונדיאל 2026 שייערך בארצות הברית, קנדה ומקסיקו. המהלך הזה כאמור, הצית קריאות להשעיה דומה של ישראל.
נשיא אופ"א, אלכסנדר צ'פרין, הגן על ההחלטה שלא להרחיק את ישראל לאחרונה. בראיון ל"פוליטיקו" אמר: "תראו, קודם כל, מה שקורה עם אזרחים שם פוגע בי באופן אישי, הורג אותי. אבל מנקודת מבט אחרת, אני לא תומך באיסור על הספורטאים - כי מה ספורטאי יכול לעשות לממשלה שלו כדי לעצור את המלחמה? זה מאוד, מאוד קשה. עכשיו, האיסור על קבוצות רוסיות הוא, אני חושב, שלוש וחצי שנים. האם המלחמה באוקראינה נפסקה? היא לא".

![[object Object]](/wp-content/uploads/2024/05/15/06/whatsapp-israelhayom-m-150-.gif)
