"הפסד נוסף עשוי להיות קריטי עבור עתידו של יוסי אבוקסיס במכבי נתניה"

המאמן, שהגיע ליהלומים כדי לבנות את האמון בו מחדש, ניצב כעת בצומת דרכים נוספת • הציפיות מהבעלים החדש לא תואמות את המציאות, התוצאות לא מספקות והשם של רוני לוי כבר עלה לאוויר • רונן גבאי ניתח בשיחה עם "ישראל היום": "חשב שימשיך להצליח, הכל נופל עליו"

יוסי אבוקסיס מאוכזב. צילום: אלן שיבר

הקריירה של יוסי אבוקסיס הייתה רצופה בצמתים משמעותיים, שבמרביתם הצליח לקבל החלטות שהניפו אותו מחדש. זה התחיל בפרידה מאלי גוטמן, המשיך ברומן ארוך עם ברק אברמוב שהחל בבני יהודה, הגיע למעבר להפועל באר שבע, החזרה לכתומים, ההצטרפות המתוקשרת לבית"ר ירושלים, ולבסוף המעבר הגדול להפועל תל אביב.

הכישלון במועדון האדום סימן נקודת שפל בקריירה שלו. מעבר לירידת הליגה של הפועל תל אביב, אבוקסיס ספג פגיעה גם במעמדו האישי. אם בעבר נחשב למאמן עם פוטנציאל להוביל מועדונים גדולים, כיום הוא נאלץ לבנות מחדש את האמון. את המשימה הזו - הוא מנסה לבצע במכבי נתניה.

יוסי אבוקסיס, צילום: אלן שיבר

כעת, כשהוא חוגג את יום הולדתו ה־55 וכשבמאזנו שלושה גביעי מדינה – עם בני יהודה, הפועל באר שבע ובית"ר ירושלים, שוב ניצב אבוקסיס בצומת דרכים. אחרי חצי עונה מוצלחת אשתקד, שבה הוביל את היהלומים לפלייאוף העליון, קיווה המאמן שהגעתו של הבעלים החדש, רוס קסטין, תביא להשקעה ולמאבק בצמרת.

בפועל, המציאות נראית אחרת לגמרי. קבוצת "עלייה" של קסטין אינה משקיעה כפי שציפה המאמן, ומכבי נתניה פתחה את העונה עם שני הפסדים. הפסד נוסף להפועל פתח תקווה בשבת עלול להיות מכריע, כששמו של רוני לוי כבר מוזכר בעיר.

במכבי נתניה מאוכזבים בפתיחת העונה, צילום: עמי שומן

פרשן רדיו תשעים ושחקן העבר, רונן גבאי, התייחס לסיטואציה הבעייתית בשיחה עם "ישראל היום": "יוסי אבוקסיס נמצא בבעיה לא קטנה. אחרי חצי עונה מצוינת עם בעלים אחרים, הוא חשב שימשיך להצליח, אבל כפי שניתן לראות זה לא קורה, והכול נופל עליו. גם הקשר בין הקהל לבעלים הקודמים והנוכחיים רעוע, וזה משפיע גם עליו אישית".

"הוא עדיין לא הרים ידיים, הוא ממשיך לנסות ולבנות את הקבוצה. בסופו של דבר, הקהל ירצה תוצאות, וכרגע זה לא נראה טוב. הפסד נוסף עלול להיות קריטי. בכל מקרה, אני ממליץ לקהל להישאר סבלני, כי אבוקסיס חייב להישאר עם ידיים על ההגה".

יוסי אבוקסיס מאוכזב, צילום: עמי שומן

ובכל זאת, לא כדאי לאבוקסיס לעזוב כדי להימנע מעוד כישלון בקריירה?
"מאמן כדורגל בישראל נמדד על פי תוצאות, ויש לנו זיכרון קצר. הוא עשה חצי עונה טובה, אבל הקהל ישכח זאת מהר מאוד. אני לא חושב שהוא צריך להתפטר ולוותר על כסף, וגם הוא לא יוותר. מבחינתי אין סיבה שיעזוב, הבעלים החדשים צריכים לתת לו את הכלים לעבוד, והוא צריך להמשיך ולבנות את הקריירה מחדש".

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות

הוולקאם של מכבי נתניה למתאוס דאבו // ערוץ הסושיאל של מכבי נתניה

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר