הצגה בכחול-לבן: 0:4 אדיר לנבחרת ישראל במולדובה

עוצמתי ומשכנע: תצוגת תכלית של הכחולים-לבנים במוקדמות המונדיאל בקישינב • מנור סולומון ליהטט במחצית הראשונה, בישל לדור פרץ ואז כבש בעצמו במהלך יפה • תאי בריבו שפתח ב-11 של רן בן שמעון כבש את השלישי וגם אוסקר גלוך הצטרף לחגיגה לקראת הסיום • בשני: עוד משחק חשוב נגד איטליה - עם הרבה סיבות לאופטימיות

אוסקר גלוך. צילום: רויטרס

נבחרת ישראל בכדורגל השיגה הערב (שישי) ניצחון מרשים ומשכנע בקישינב, 0:4 על מולדובה המארחת במסגרת מוקדמות המונדיאל.

ההגעה לאצטדיון "זימברו" בקישינב הזכירה לאוהדי נבחרת ישראל איך זה להגיע למשחק כדורגל נטול פוליטיקה. ללא דגלי אש"ף, ללא מחאות או כל דבר שעלול לגרום לאוהדים לחוש לא בנוח. אחד המקומיים הסביר באנגלית שבורה ש"אין לחץ מתוך מולדובה כדי לתפוס צד בסכסוך והישראלים שמגיעים לכאן אנשים מאוד נחמדים".

הישראלים ביציע עמדו ושרו את התקווה בגאווה והקהל המקומי עמד וכיבד את ההמנון, כמה הזוי שהדבר הכי שגרתי ורגיל הוא הכי לא שגרתי עבור הישראלים, בעיקר מאז ה-7.10. ההרגשה הייתה כל כך נוחה, עד שהשחקנים של רן בן שמעון הרגישו בבית באצטדיון שהבתים סביב לא היו מביישים את הי"א באשדוד או אפילו שכונת התקווה.

מנור סולומון הגיע כדי לספק הצגה גם לשכנים במרפסות. הוא בישל את הראשון לדור פרץ (15), כבש את השני (35) ואת שני הביצועים הללו עשה הכוכב החדש של ויאריאל ברגל שמאל החלשה שלו. יכול להיות שהשקט שהעניק לו השבוע רן בן שמעון לתפעל את ענייניו האישיים, כולל יום חופש אחד, באמת עזרו לו להיות מפוקס במשימה של הנבחרת.

מנור סולומון ותאי בריבו, צילום: רויטרס
מנור סולומון, צילום: רויטרס

תאי בריבו, שנמצא בכושר שיא בארה"ב הוסיף את השלישי (59) ואוסקר גלוך סגר סיפור (77) מול מולדובה האומללה. יחד עם זאת, אל לנו לזלזל בניצחון כזה שהושג בצורה חלקה. נבחרת ישראל לדורותיה פיתחה מומחיות באיבוד נקודות גם מול נבחרות שנמצאות על הנייר בתחתית הדירוג של פיפ"א ונחשבות לנמושות היבשת.

הניצחון הזה הופך את המשחק מול איטליה ביום שני בדברצן להרבה יותר משמעותי. ניצחון שם ואפשר יהיה לחלום על המקום השני בבית, אבל הרעש מסביב יהיה אחר, גם היריבה הרבה יותר חזקה, אבל ה-0:4 הזה על מולדובה ובעיקר היכולת של הנבחרת, נותנים סיבות לחלום.

תאי בריבו, צילום: רויטרס
נבחרת ישראל חוגגת, צילום: רויטרס
אוהדי נבחרת ישראל, צילום: רויטרס
מנור סולומון, צילום: AP
נבחרת ישראל חוגגת, צילום: AP
תאי בריבו בפעולה, צילום: רויטרס
מנור סולומון, צילום: רויטרס

ההרכב של נבחרת ישראל

דניאל פרץ, אלי דסה, סתיו למקין, עידן נחמיאס, רוי רביבו, אליאל פרץ, דור פרץ, דן ביטון, אוסקר גלוך, מנור סולומון ותאי בריבו

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר