אחרי שני ניצחונות על אסטוניה והפסד לנורבגיה בחלונות הקודמים, נבחרת ישראל תמשיך את קמפיין מוקדמות מונדיאל 2026 עם שני משחקים בימים הקרובים. בשישי היא תתארח אצל מולדובה, בעוד בשני היא תארח בהונגריה את נבחרת איטליה.
הנבחרת כבר נמצאת מספר ימים במולדובה ומתכוננת למפגש מול הנבחרת המקומית. בהשוואה למשחקים קודמים, הפעם סביב הנבחרת יש פחות אבטחה ולחץ וחשש מהנושא הביטחוני. המאמן רן בן שמעון ביצע מספר תרגולים, אך נדמה שלגבי השלישייה הקדמית הוא די בטוח. מנור סולומון ואוסקר גלוך צפויים לפתוח בשישי (21:45) לצד תאי בריבו, שתורגל בחוד לאורך כל האימון.
אל תחמיצו: הדיווחים, הניתוחים והסיפורים - הכל מחכה לכם עכשיו בעמוד הספורט של "ישראל היום" - לחצו כאן
קשר הנבחרת והפועל באר שבע, אליאל פרץ, התייחס לשאלה אם קיים שוני בהכנה למשחק מול נבחרת שמולה אתה נחשב לפייבוריט ברור: "ההכנות רגילות, באים כמו לכל משחק. לא מתייחסים לאיזה משחקים 'חייב' לנצח, אתם רואים שכל הפערים מצטמצמים".
"זו הפעם הראשונה שאני מרגיש משמעותי בנבחרת" אמר פרץ, "אני שמח על כך. גם מהיכולת האישית בליגה וגם בנבחרת שיחקתי טוב, הכי חשוב זה להמשיך ככה. זו זכות לייצג את המדינה, זה חלום שחלמתי מאז שאני זוכר את עצמי משחק".
במשחק החוץ מול אסטוניה הנבחרת הסתבכה ונקלעה לפיגור, ופרץ יודע שזה תסריט שרצוי להימנע ממנו בקישינב: "אנחנו לא מסתכלים עדיין על המשחק נגד איטליה. למדנו מהמשחק האחרון נגד אסטוניה המון. צריכים פשוט לא לספוג, להיות מסודרים בהגנה, ויחד עם זאת להיות יצירתיים וסבלניים בהתקפה. מאמין שניתן משחק טוב ונעשה תוצאה טובה".

