לפני שנתיים וחודש ימים חתם הקשר עומר אצילי בקבוצת אל עין מאיחוד האמירויות. אצילי אמנם הגיע עם שכר עתק, אך עזב לאחר שנה וחצי, ותקופה נוספת באפואל ניקוסיה בקפריסין הרחיקה אותו מהיכולת שהפגין בתקופות האליפות שלו במכבי חיפה.
לאחר סאגה ממושכת, החליט אצילי לחזור בעונה שעברה לישראל. כבר במחצית העונה האחרונה ניכר כי הוא חזר להיות אהוב הקהל באצטדיון טדי, אם כי התחושה הייתה שהוא עדיין לא הגיע לשיאו – והוא עצמו הרגיש שיכול וראוי להגיע ליכולת טובה יותר.
עונתו המלאה האחרונה בליגת העל הייתה 2022/23, אותה סיים כסגן מלך השערים ומלך הבישולים עם 21 שערים ו־12 בישולים. בעונה זו נבחר לכדורגלן העונה וזכה עם מכבי חיפה באליפות שלישית ברציפות.
"רוצה להחזיר לקהל של בית"ר"
במהלך הקיץ האחרון עבד אצילי באופן אינטנסיבי גם ברמה האישית, עוד לפני פתיחת מחנה האימונים של בית"ר ירושלים. בסביבתו הסבירו: "עומר מחובר לקהל של בית"ר ירושלים, והוא התרגש מהאופן שבו הקהל קיבל אותו בעונה שעברה. הוא רוצה להחזיר לו על כך העונה. עומר רוצה להשתיק את הדיבורים סביבו ולהוביל את בית"ר לימיה הגדולים באירופה".
כזכור, אצילי כבש את השער הראשון במשחק האירופאיות מול מכבי חיפה, ואת שער הניצחון במשחק הראשון מול סוטייקה שנערך בשבוע שעבר. שחקן העבר והפרשן דני נוימן התייחס למעמדו בשיחה עם "ישראל היום" ואמר: "בעונה שעברה לאצילי היו חסרות דקות משחק, כיוון שלא שיחק הרבה באמירויות וגם לא בקפריסין. הקיץ הוא נראה דרוך, ופתח את העונה בצורה נהדרת.
"אצילי הוכיח את עצמו כאחד הכדורגלנים הטובים בישראל – בעבר בבית"ר, באליפויות של מכבי תל אביב, ובוודאי באליפויות של מכבי חיפה. אין לי ספק שבבית"ר ייהנו ממנו העונה, כמובן לצד ירדן שועה, דור מיכה ואחרים".
אצילי יכול להפוך לסמל בית"רי?
"אני חושב שהוא מודל לחיקוי על המגרש ועובד קשה, אבל סמל נמדד לאורך שנים. אם אצילי ישחק במשך 6–7 שנים, אז אולי יהיה מקום לדבר על כך. בינתיים, הוא צריך לשדרג את בית"ר גם בליגה וגם באירופה העונה".

