דיא סבע תופס את הראש. צילום: אלן שיבר

השכר מפתה יותר ממכבי חיפה – אבל דיא סבע עלול ליפול למלכודת הטורקית

הכוכב קיבל הצעה מאמדספור שמוערכת בכמיליון דולר לעונה, שיפור משמעותי ביחס לסכום שהוא מרוויח בכרמל, אולם מוסר התשלומים במדינה הוא לא משהו להתפאר בו • מהווידוי של צ'רון שרי, דרך הזיכרונות של הישראלים ("להרבה שחקנים יש בעיות") ועד ההודאה של הסוכן: "הכסף על העץ, לא משנה מה הסכום שרשום על הדף, חבל על הדיו"

דיא סבע מחוזר בליגה הטורקית, כאשר קבוצות מהליגה הראשונה והשנייה רוצות לצרפו. ההצעה הרצינית ביותר כרגע היא של אמדספור מהליגה השנייה. מדובר בקבוצה שסיימה את העונה שעברה במקום התשיעי והיא לא מהמועדונים הגדולים במדינה.

למרות זאת, אמדספור מציעה לסבע שכר גבוה מזה שהוא מקבל במכבי חיפה (כ-600 אלף דולר) ועל פי דיווחים בטורקיה מדובר על כמיליון דולר לעונה. מבדיקה של "ישראל היום", ייתכן שלסבע יש הצעה, אלא שמוסר התשלומים בטורקיה רחוק מלהיות משהו להתגאות בו.

אל תחמיצו: הדיווחים, הניתוחים והסיפורים - הכל מחכה לכם עכשיו בעמוד הספורט של "ישראל היום" - לחצו כאן

סוכני שחקנים בכירים בכדורגל הישראלי מספרים על התחלה ורודה וסוף אחר לגמרי. אחד מהם סיפר כי הוא "מכיר הרבה מאוד שחקנים שרדפו אחרי הכסף שלהם, חלק ויתרו על כסף כדי לקבל משהו ביד, אחרים תבעו דרך פיפ"א, אבל הבעיות צצות כמעט עם כל אחד".

דיא סבע, צילום: אלן שיבר

כך צ'רון שרי וז'וסוואה הגיעו לליגת העל

בחלק מהמקרים, קבוצות ישראליות ניצלו את העובדה ששחקנים ברמה גבוהה בורחים מטורקיה בגלל היעדר תשלום כדי להחתים אותם כאן. מכבי חיפה עשתה זאת עם צ'רון שרי, שלא קיבל שכר מקיסריספור והפועל באר שבע ניצלה את העובדה שז'וסוואה רדף במשך חודשים אחרי המועדון הטורקי שלו אקיסרספור.

שרי סיפר בזמנו לראשי מכבי חיפה שהראש השקט במועדון הוא בדיוק מה שהיה צריך וזאת לאחר שבמשך מספר חודשים המשכורת נכנסה במלואה ובזמן. "בהרבה מקומות יש את הבעיות האלה, זה לא משהו אישי", מסביר פיני בלילי, אחד הלגיונרים הבכירים ששיחקו במשך שנים בטורקיה. "יודעים את זה בכל מקום שלפעמים לא משלמים בטורקיה. אני לא יודע בדיוק איך זה היום, אם יש כסף או אין, אבל זה קיים וכל אחד מטפל בזה בדרכו".

לעומת בלילי, הקשר סינטאיהו סלליך שיחק במשך עונה בגנצ'לרבירליג'י, שנחשב למועדון יחסית גדול, אבל גם שם הסיפורים זהים. "בהתחלה משלמים הכול ואחרי כמה חודשים יש עיכובים" סיפר סלליך. "אומרים לך 'בשבוע הבא תקבל הכול' ואז מקבלים חצי. כל חודש שאתה מקבל משהו ואז משלימים.

סינטאיהו סלליך. גם הוא סבל בטורקיה, צילום: מאור אלקסלסי

"כשנגמרה העונה היו חייבים לי שתי משכורות בערך ולא נשארתי שם, היה לי חוזה לעוד עונה ואמרו לי 'אם אתה רוצה ללכת תוותר על המשכורת'. הם חילקו לי את הכסף לשני תשלומים, כמובן שגם את זה לא קיבלתי בזמן. בסוף בסוף, קיבלתי 90 אחוזים מהכסף ו-ויתרתי על קצת. אני מכיר הרבה שחקנים ששיחקו בטורקיה והיו להם בעיות".

אחד הסיפורים הזכורים היה של שגיב יחזקאל. קשר מכבי תל אביב שיחק עם רמזי ספורי באנטליספור ונעצר עקב תמיכה בחטופים בעזה אחרי שחגג שער שכבש. בהמשך הוא תבע את הטורקים על סכום של למעלה ממיליון יורו, אבל בדיעבד, גם יחזקאל לא קיבל את מלוא שכרו עוד לפני הפרשה החמורה.

"מי רוצה בונוסים? שישלמו שכר כמו שצריך"

שחקן נוסף ששיחק בטורקיה הוא אחמד עאבד שנאלץ לתבוע את גירסונספור כדי לקבל את מה שמגיע לו. "אין בקרה תקציבית בטורקיה", סיפר עאבד. "שאלתי למה הבעיות האלה, אז זה מה שאמרו לי. לפי מה שהבנתי מהם, אם הקבוצה מנצחת אז יש כסף, בונוסים מהספונסרים.

שגיב יחזקאל עם המחווה לחטופים. אנטליספור הייתה חייבת לו כסף, צילום: EPA

"הבעלים נכנס לחדר ומספר שבגלל הניצחון יש בונוסים ואם לא אז לא יהיה כסף. הייתי שם תקופה קצרה ולא רק לי היו בעיות עם הכסף, לא מעט שחקנים היו עם בעיות בנושא הזה. גם היום אני מכיר כמה שחקנים שלא תמיד מקבלים משכורת".

סלליך מוסיף: "היו לנו הרבה שחקנים שלא קיבלו כסף. גם בקבוצות אחרות זה היה ככה. כשמנצחים, אז יש בונוסים אבל אמרתי לעצמי 'מי רוצה בונוסים, שישלמו קודם את המשכורת כמו שצריך'. אני עוד הגעתי למועדון מסודר יחסית, אבל גם שם לא היו יכולים להחתים אחר כך שחקנים במשך שנתיים בגלל בעיות תשלומים".

סוכן שחקנים בכיר בכדורגל הישראלי, שייצג לא מעט שחקנים בטורקיה, סיכם: "הכסף על העץ. גם סבע יודע את זה ואולי שווה לו ללכת לשם בכל מקרה כדי לא לשלם מיליונים בישראל. במקרה שלו, גם אם לא יקבל הכול זה עדיין ישתלם, אבל לא משנה מה הסכום שיהיה רשום על הדף, חבל על הדיו שיבזבזו עליו. זה באמת לא קשור לסבע עצמו, זה כמעט כל שחקן שמשחק שם, בעיקר זרים". 

דיא סבע, צילום: דני מרון
israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...