"אוהדי א.א.ק אתונה מבולבלים, ישראל נלחמת בשביל יוון - היא לא אויב"

שר הבריאות היווני, אדוניס ג'ורגיאדיס, יצא נגד האוהדים שמחו במשחק הקונפרנס ליג ותקפו את אוהדי הפועל באר שבע • "ישראל נלחמת כדי שטורקיה לא תקבל מטוסי F35 שיסכנו את יוון"

אלונה ברקת מסכמת את העונה של הפועל באר שבע במסיבת עיתונאים משה בן שמחון

שר הבריאות של יוון, אדוניס ג'ורגיאדיס, מתח ביקורת חריפה על אוהדי קבוצת הכדורגל א.א.ק אתונה, בעקבות הנפת דגלי אש"ף והנפת שלטים נגד ישראל במהלך המשחק מול הפועל באר שבע ביום חמישי במוקדמות הקונפרנס ליג.

ג'ורגיאדיס, הידוע כתומך נלהב של ישראל בשנים האחרונות, הגיב בחריפות למפגן התמיכה בפלשתינים, ברקע תחושת עוינות גוברת כלפי ישראל בקרב חוגים מסוימים ביוון.

השר, שפרסם תגובה ברשת החברתית X (לשעבר טוויטר), שיתף פוסט וכתב: "אוהדי א.א.ק עודדו את פלשתין וקראו נגד ישראל, וחשבו שזה מעשה חכם. אבל הם עשו את זה בתוך אצטדיון שנקרא 'איה סופיה', שמחוצה לו יש עיט דו-ראשי יפה וגדול (סמל ביזנטי מובהק), והם לא מבינים שהפלשתינים הם בני ברית של הטורקים". הוא הסביר: "הטורקים חגגו את הפיכת איה סופיה באיסטנבול למסגד, ורואים בעצמם את 'משחררי' קפריסין".

אופיר דוידזאדה וקינגס קאנגווה במשחק נגד א.א.ק אתונה, צילום: EPA

א.א.ק אתונה הוקמה במקור על ידי פליטים יוונים מקונסטנטינופול (איסטנבול של ימינו), שברחו מטורקיה בעקבות מלחמת יוון-טורקיה בתחילת המאה ה-20. שמו של אצטדיון הבית של הקבוצה, "איה סופיה", נבחר כהוקרה למבנה ההיסטורי המפורסם בעיר הולדתם, שהוסב למסגד על ידי האימפריה העות'מאנית לאחר כיבוש העיר.

הוא המשיך והדגיש את הקשר האסטרטגי שבין יוון לישראל מול ההתעצמות הצבאית הטורקית: "ישראל, לעומת זאת, היא אויבת של טורקיה, מגנה בכל מקום את הכיבוש הטורקי של קפריסין, מוחה על הפיכת איה סופיה למסגד, ונלחמת כדי שטורקיה לא תקבל את מטוסי ה-F35 ונשק אמריקני מתקדם נוסף שיסכן את יוון.

"בקיצור, בראש של אוהדי א.א.ק שורר בלבול מוחלט לגבי מי הוא ידיד שלהם ומי אויב. אנחנו עם ישראל, כי ישראל היא עם יוון. נקודה. וכמובן שהתיירים מישראל תמיד מתקבלים כאן בברכה".

אוהדי א.א.ק אתונה, צילום: EPA

ניסו לתקוף את אוהדי הפועל ב"ש

אוהדי א.א.ק אתונה ניסו לתקוף את אוהדי הפועל באר שבע בסיום המשחק בין הקבוצות ביוון, שנגמר ב-0:1 למקומיים. עם השריקה, קבוצה של אוהדים יוונים, חלקם עם דגלי אש"ף, השליכו בקבוקים וחפצים אחרים לעבר הקהל שהגיע מישראל.

על פי עדויות האוהדים, "השוטרים היוונים שמרו עלינו אבל הייתה שם אווירה לא נעימה. רק אחרי שעה פינו אותנו מהאצטדיון בבטחה לאוטובוסים ומשם לבית המלון".

אוהדי א.א.ק נגד ישראל

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר