מסיבת העיתונאים של מכבי חיפה לפתיחת העונה שמואל בוכריס
ניצלה בעיה טכנית: המחטף של מכבי חיפה על הרכש ששווה 2.5 מיליון יורו
יילה בטאי, מגן ימני בלגי בן 26, חתם לשנתיים עם אופציה לשנה נוספת בכרמל - אחרי שהשתחרר מהחוזה באנטוורפן בגלל טעות טכנית • זכה עם הקבוצה הבלגית בטרבל ושיחק עם צ'ארון שרי ועבדולאי סק: אמרו רק דברים טובים על המועדון וישראל"
יילה בטאי, מגן ימני בלגי, חתם היום (חמישי) במכבי חיפהלשנתיים עם אופציה לשנה נוספת, זאת לאחר שנחת אתמול בישראל ועבר בדיקות רפואיות.
ל"ישראל היום" נודע כי השחקן שהיה בורג חשוב באנטוורפן השתחרר מהחוזה בגלל טעות טכנית שנעשתה מולו. תוך כדי המו"מ עם אנטוורפן, ליאור רפאלוב שהכיר את השחקן מתקופתו בבלגיה שם עליו את היד, ועבדולאי סק וצ'ארון שרי עזרו בניסיונות השכנוע.
רק לפני שלוש שנים בטאי נרכש על ידי אנטוורפן בכ-2 מיליון יורו ועל פי טרנספרמקט שווי השוק שלו נע באזור ה-2.5 מיליון יורו. מכבי חיפה לא שילמה עבורו דמי העברה אבל הוא צפוי לשדרג בישראל את שכרו ביחס למה שהרוויח בבלגיה.
בטאי בן ה-26, גדל במחלקות הנוער של קלאב ברוז' ואוסטנד הבלגיות. באוסטנד הוא גם ערך את הופעת הבכורה שלו בבוגרים (בגיל 19) ורשם שם בסך הכל 92 הופעות, בהן כבש 4 שערים ובישל עוד 8.
בינואר 2021 הוא נמכר לאנטוורפן, במדיה רשם 154 הופעות בכל המסגרות, כבש 2 שערים ובישל 12.בטאיי ואנטוורפן זכו בטראבל בעונת 2022/23 (אליפות, גביע והסופר קאפ הבלגי) כשהמגן מהווה בורג מרכזי בקבוצה.
"שרי וסק אמרו דברים טובים"
לאחר החתימה, אמר השחקן: "שיחקתי עם שרי ועם סק, שאמרו רק דברים טובים על המועדון הזה ועל ישראל בכלל. שמעתי וראיתי המון על הקהל של מכבי חיפה ומחכה כבר לשמח אותם"
הסקאוט הראשי של המועדון, ליאור רפאלוב: "יילה הוא שחקן בעל יכולות פיזיות, מהירות, אינטליגנציית משחק וניסיון שישדרג אותנו. מאחל לו ולנו בהצלחה".

![[object Object]](/wp-content/uploads/2024/05/15/06/whatsapp-israelhayom-m-150-.gif)
