"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

״הנתונים הקשים שפורסמו הם קריאת השכמה לכל הספורט הישראלי"

סקר אוהדי הכדורגל הגדול של "ישראל היום" שבוצע באמצעות מכון iPanel וחשף בין היתר כי 42% מהאוהדים נחשפו לגזענות ואלימות במגרשים מוביל לתגובות ברשתות ואצל בכירים בקשורים בענף • יו״ר ועדת המשנה לספורט, חה״כ סימון דוידסון: "צריך לטפל בשורש הבעיה" • מנהל תוכנית "בועטים את הגזענות והאלימות מהמגרשים": "התופעה הגיעה לממדים מבהילים, היעדר האכיפה מאפשר לקיצוניים להשתולל"

,עודכן
0השמעה
כוחות משטרה בעימות עם אוהד. צילום: דני מרון

תוצאותסקר אוהדי הכדורגל הגדול של "ישראל היום"שבוצע באמצעות מכון iPanel, פורסמו רשמית הבוקר (שלישי) ומעוררים לא מעט תגובות אצל חובבי הענף ואנשים שקשורים אליו.

בין תוצאות הסקר המקיף ביותר שנערך בישראל מאז תחילת המאה ה-21, ונועד להביא תמונה עדכנית, עצמאית ומעמיקה על מצב הכדורגל הישראלי, נמצא בין היתר כי 42% מהאוהדים נחשפו לגזענות ואלימות במגרשים.

מכבי תל אביב, מכבי חיפה או בית"ר ירושלים: מי הקבוצה האהודה בישראל?

תגובת יו״ר ועדת המשנה לספורט, חה״כ סימון דוידסון (יש עתיד): ״הנתונים הקשים שפורסמו הבוקר הם קריאת השכמה לכל מי ששותף לעיצוב דמותו של הספורט הישראלי - הנהלות, שחקנים, אוהדים וכמובן גם הרשויות. אי אפשר לטאטא את הגזענות מתחת לדשא של המגרש. ‏אי אפשר להבליג כשמחצית מהאוהדים מדווחים על חשיפה לאלימות או קריאות גזעניות. הכדורגל צריך להיות שפה מאחדת. בכוונתי ליזום דיון מיוחד בוועדת הספורט בראשותי בכנסת, בשיתוף כל הגורמים הרלוונטיים, כדי לטפל בשורש הבעיה ולוודא שמגרשי הספורט בישראל יהיו מקום בטוח, שוויוני ומכבד לכולם.״

מתן סגל, מנהל התוכנית "בועטים את הגזענות והאלימות מהמגרשים", מבית גבעת חביבה בתגובה לפרסום סקר האוהדים שפורסם ב"ישראל היום": "ממצאי הסקר שפורסמו הבוקר ב'ישראל היום', לפיהם אחד מכל שני אוהדים נחשף לאלימות, מצביעים על הממדים המבהילים אליהם הגיעו תופעות האלימות והגזענות במגרשי הכדורגל בישראל.

ממצאי הסקר עולים בקנה אחד עם הנתונים הנאספים על ידי משקיפי תכנית "בועטים", הנוכחים בכל משחק ליגה - ביציעי האוהדים - ומדווחים מדי שבוע על חומרת המצב: כך, למרות שרוב האוהדים אינו גזעני או אלים - היעדר אכיפה מאפשר לקיצוניים להשתולל ולהפוך את היציעים לזירות קרב. במקום עידוד מתפתחת השתלחות, במקום הנאה מופיעה סכנה.

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות

למרות הנתונים ולמרות המגמה השלילית שאנחנו מזהים ומשתקפת בסקר, יש לציין כי ברבים ממשחקי הליגה, אירועי האלימות והגזענות אינם נוכחים או מתרחשים באופן שולי, לצד משחקים בהם האלימות והגזענות עצומה. עדיין ניתן לשנות את המגמה באמצעות שילוב זרועות בין הגורמים המובילים את הענף, ארגוני האוהדים, ארגוני חברה אזרחית, משרד התרבות והספורט, משרד החינוך והמשרד לביטחון לאומי".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר