בעונה הבאה תציין קבוצת הכדוגל של מכבי תל אביב 120 שנה להקמתה, ולאורך התקופה הארוכה הזאת היא ייצרה או קיבלה בזרועות פתוחות שחקנים גדולים שהפכו לכוכבים בלתי נשכחים. זה אף פעם לא קל, באף מועדון, לבחור מספר קטן כל כך של אגדות, אבל אלה הנבחרים של "ישראל היום".
5 הגדולים בתולדות מכבי תל אביב
5. אלכסנדר אובארוב (1991-2000), 3 אליפויות, 2 גביעי מדינה
שורה הגיעה כשם ענק לקריית שלום, היישר מדינמו מוסקבה. הוא היה בן 31 עם רזומה של 11 הופעות בנבחרת ברית המועצות הגדולה כולל שני משחקים במונדיאל 1990. הוא התחיל כפלופ וספג חמישה שערים בשני משחקי הבכורה שלו בליגה, אבל גם היה האיש ששינה את הכל, ונחשב למחסום כמעט בלתי עביר בדרך לאליפות צהובה ראשונה אחרי 13 שנה. אף שוער לא התקרב ליכולות שלו במכבי תל אביב, שאיתו כמה לתחייה.
4. שייע גלזר (1945-1962), 6 אליפויות, 6 גביעים
מעטים מאיתנו זכו לראות את מכונת השערים הצהובה, שסיים את הקריירה עם 139 שערי ליגה ב-166 הופעות במדי הקבוצה היחידה שלו. הוא גם שיאן התארים של מכבי תל אביב - עם 12 בסך הכל.
3. אבי כהן ז"ל (1974-1979, 1981-1987, 1988-1990), 2 אליפויות, 2 גביעים
אין ספק שרבים היו רוצים לראות את הבלם המיתולוגי בראש הרשימה, וייתכן שאם בדומה לגלזר היה מעביר את כל הקריירה במכבי תל אביב זה היה קורה. ועדיין, מדובר באגדה, שעד כדי כך בלט במדים הצהובים, עד שליברפול הגדולה, בתקופה שהיתה קבוצת הכדורגל הגדולה והטובה באירופה, החתימה איתו.
2. אבי נמני (1989-2003, 2005-2008), 4 אליפיות, 4 גביעים
עד שיצא לפחות מחצי עונה באתלטיקו מדריד, מספר 8 היה חלק מהרנסנס של הצהובים בשנות ה-90, עם שלל תארים, כשהוא הופך למנהיג הבלתי מעורער ולאימת ליגת העל. גם היציאה הכפויה לבית"ר ירושלים לא פגעה כלל וכלל במעמדו, וכשחזר אחרי שנתיים רק העצים את המיתולוגיה סביבו. אבי נמני גם מחזיק בתואר מלך השערים בכל הזמנים של מכבי תל אביב עם 217 כיבושים בכל המסגרות.
1. ערן זהבי (2013-2016, 2022-2025), 5 אליפויות, גביע אחד
בניגוד לכל האחרים, ערן זהבי שיחק תקופה קצרה למדי בצהוב, למרות שתי קדנציות. מדובר בסך הכל בשבע עונות (בראשונה מהן הגיע באמצע העונה), בהן אסף ששה תארים משמעותיים, ואף הוביל אותה להופעה השנייה שלה בשלב הבתים של ליגת האלופות.
לא במכבי תל אביב, וכנראה שגם לא בליגת העל בכלל, היה שחקן כל כך דומיננטי, שהוא הרבה מעבר לכמות השערים שכבש, ומציבה אותו במקום השני בתולדות המועדון עם 207 בכל המסגרות.
היו קרובים לצמרת
כאמור, רבים וטובים היו מועמדים להיכנס לרשימת הצהובים הגדולים, אבל נותרו בחוץ לאחר סינון. לכן עלינו לפחות נזכיר את חלקם, אלה שהיו ממש קרובים לצמרת, ועדיין ראויים לכבוד על קריירה גדולה במכבי תל אביב.
היו שם בני טבק, שלישי ברשימת הכובשים הגדולים של המועדון (177), האיש שזכה לכינוי F-15, היו גם אלי פוקס, דרור בר נור, ויקי פרץ, גיורא שפיגל ואפילו שרן ייני, שאולי לא היה נוצץ כמו האחרים, אבל ממנהיגות, שש אליפויות ושני גביעים קשה להתעלם.

