מחיר הכישלון: מכבי חיפה בדרך למהפכה ענקית

קצת יותר מחודש לסיום העונה הנוכחית הרעה, והירוקים כבר חושבים על כל הדרכים לתקן את המצב • 6-7 שחקנים יעזבו, לא כולל מושאלים שיחזרו לסגל ויחפשו להם יעד חדש • הקבוצה תנסה לשמור על עבדולאי סק ומחמוד ג'אבר שמבוקשים בחו"ל

שחקני מכבי חיפה. הסגל יפורק ויורכב מחדש. צילום: אלן שיבר

במכבי חיפה מבינים כי העונה הזאת היא כישלון מקצועי מבחינתם, ובעוד קצת יותר מחודש העונה תסתיים ובמועדון יחלו בניסיונות לתקן את המצב לקראת עונת 2025/2026, בעיקר בסגל השחקנים. מהסגל הקיים, לפחות 6-7 צפויים לעזוב את הירוקים, זאת בלי קשר למי שאמורים לחזור מהשאלות ולעזוב שוב.

אמנם רוב העוזבים הם כאלה שגם כך ממעטים לשחק העונה, אבל יהיו גם כאלה שאכזבו ולא ימשיכו, דוגמת המגן מאור קנדיל שמסיים חוזה. גם המגן השמאלי ויטל אנסימבה, שאמנם מחזיק בהסכם לעונה הבאה, צפוי לקבל פיצוי ולעזוב, אלא אם ימצא קבוצה שתקלוט אותו. רמי גרשון כבר נכנס לצוות המקצועי ועשוי להמשיך בו, מה שיגרע גם אותו מהסגל.

אוהדי מכבי חיפה בעימות עם המשטרה | תיעוד ברשתות חברתיות לפי סעיף 27 א' לחוק זכויות יוצרים

כפי שפורסם אתמול ב"ישראל היום", סוכנים זרים מחפשים קבוצה עבור הבלם הסנגלי עבדולאי סק במדינות המפרץ או בליגה הסעודית. אם ימצאו כזאת, יהיה קשה להשאירו, נוכח גובה השכר שהוא צפוי לקבל בליגות העשירות האלה.

הקשר מחמוד ג'אבר לא נמנה בין המאכזבים אלא מהצד השני, בין השחקנים הבכירים שמעוררים עניין אצל קבוצות גדולות יותר. סנט אטיין הצרפתית ממשיכה לחזר אחריו וצפויה להגיש הצעה שנייה בקיץ אחרי שהראשונה נדחתה בחודש ינואר. גם קאזאן ולוקומוטיב מוסקבה מהליגה הרוסית עוקבות אחרי קשר נבחרת ישראל.

מחמוד ג'אבר. יעזוב לצרפת או לרוסיה?, צילום: מאור אלקסלסי

הקשרים ליאם חרמש ועילאי חג'ג' צפויים לצאת להשאלות ובחלק הקדמי ייעשה ניסיון להתיר את חוזהו של החלוץ אריק שוראנוב. לכל אלה צריך להוסיף את הבלם לורנצו שימיץ' והקשר מנואל קאפומנה שואו שיחזרו אוטומטית מהשאלות וגורמים להרבה כאבי ראש, שכן מקצועית הם לא בתכניות.

כל הדברים הללו שווים למועדון הרבה מאוד כסף, למעשה מדובר בלמעלה מ-2 מיליון יורו בחוזי שחקנים שיצטרכו למצוא להם פתרון. 

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
עבדולאי סק. בדרך לכסף הגדול של סעודיה?, צילום: מאור אלקסלסי
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר