"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X
פינת הפרשן

"גיא מלמד עשה טעות מקצועית חמורה במעבר למכבי חיפה"

הדילמה סביב החלוץ לפני הדרבי החיפאי, הבעיה של הירוקים, הפער הלא משקף בין הפועל באר שבע למכבי תל אביב והקבוצות שבסכנת ירידת ליגה • יובל נעים עונה ל"ישראל היום" על הסוגיות הבוערות

,עודכן
0השמעה
גיא מלמד. צילום: מאור אלקסלסי

אחרי פגרת נבחרות בה יצא לדרך קמפיין מוקדמות מונדיאל 2026, ליגת העל שבה היום (שבת) לפעילות עם המחזור השני של הפלייאוף. עוד לפני משחק העונה בין הפועל באר שבע למכבי תל אביב בשני, הערב נקבל משחק גדול נוסף בפלייאוף העליון - הדרבי החיפאי. לקראת המחזור שבפתח, המאמן יובל נעים שיתף בדעותיו במסגרת פינת הפרשן של "ישראל היום".

בהסתכלות לאחור, האם גיא מלמד עשה נכון כשבחר לעבור מהפועל חיפה שבה הוא היה הכוכב הגדול למכבי חיפה?

"מבחינה מקצועית גיא מלמד עשה טעות חמורה. בהפועל חיפה הוא היה מלךובמכבי חיפההוא בקצה הרוטציה. מצד שני, מבחינה כלכלית הוא הכפיל את השכר שלו מהפועל למכבי אז זאת דילמה קשה".

כמה משמעותי יהיה חסרונם של דולב חזיזה ועבדולאי סק בדרבי לדעתך?

"מדובר בשני שחקנים משמעותיים, למרות שגם סק וגם חזיזה בעונה פחות טובה, אבל הבעיה של מכבי חיפה זו התחלופה הגדולה. אין הרכב יציב שמשחק כל משחק. למכבי חיפה נותרה אולי עוד משימה אחת והיא השגת המקום באירופה".

אלי דסה מדרבן את שחקני הנבחרת לפני אסטוניה / ההתאחדות לכדורגל

לקראת משחק העונה, מי קבוצה טובה יותר - מכבי תל אביב או הפועל באר שבע? במילים אחרות, עד עכשיו למי מגיע לזכות באליפות?

"באר שבע מציגה את הכדורגל הטוב בליגה ומגיע לה לזכות באליפות, אבל דווקא באר שבע גם צריכה לחשוש. אם ביכולת הזאת גם שלה וגם שלמכבי תל אביבהפער הוא לא לפחות שש נקודות, אז יש מקום לדאגה. זה פער קטן שאפשר לסגור, אבל אם יש מגיע אז מגיע לרן קוז'וך והחברים".

כבר תקופה די ארוכה שבית"ר ירושלים לא יציבה בכלל. מה ברק יצחקי צריך לעשות כדי להגביר את קצב צבירת הנקודות, במיוחד כשכל היריבות עכשיו הן חזקות?

"בית"ר ירושליםבכושר פחות טוב לאחרונה אבל זה המקסימום שאפשר להוציא מהקבוצה הזאת. קשה לדרוש עוד מקבוצה שלא הצליחה בזרים שלה. המקסימום של הקבוצה הזאת זה מקום רביעי וכל מי שחשב שהגעתו של עומר אצילי תביא את בית"ר למאבק האליפות טעה ובענק".

ברק יצחקי,צילום: עמי שומן

האם החלפת המאמן תעזור למכבי פתח תקווה?

"קשה לדעת. כרגע כל הסימנים מראים שמכבי פתח תקווה בבעיה גדולה. לפני חודשיים היא כבר הייתה רגל וחצי עם הישארות בליגה, אבל אז הגיעו חמישה הפסדים ברציפות. אני מקווה שבשביל אבי לוזון שהוא יישאר בליגה. מה שבטוח הוא שמכבי פתח תקווה נמצאת בבעיה גדולה ותהיה במאבק עד הרגע האחרון".

בפתיחת הפלייאוף התחתון, מי הקבוצה שנמצאת בכושר החלש ביותר?

"אני חושב שסכנין ומכבי פתח תקווה נמצאות בכושר החלש ביותר ושאר הקבוצות בתחתית מוציאות הרבה יותר. בעיניי סכנין חזק בתמונת הירידה ואם פתח תקווה לא תתעורר אז גם היא תהיה שם".

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
שחקני מכבי פתח תקווה,צילום: אלן שיבר
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר