"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

היהלום שהעדיף את מכבי תל אביב על פני אירופה: "ידענו שצריך למהר"

בהמשך לשיתוף פעולה ארוך שנים בין המועדונים, הצהובים שלחו להפועל חיפה בהשאלה את אניס פורת עיאש כדי שיסייע לה להעפיל לפלייאוף העליון ויחזור בשל לעונה הבאה • בתל אביב ידעו שהקדימו את המתחרות בארץ ובחו"ל, ומה הקשר לחברת הילדות של יואב כץ?

,עודכן
0השמעה
אניס פורת עיאש. צילום: אודי ציטיאט

הפועל חיפהמתרגלת לימים שאחרי גיא מלמד וארבעה מחזורים לסיום העונה הסדירה היא עדיין נמצאת במקום שמוביל לפלייאוף העליון. במקביל לעזיבה של החלוץ לצד הירוק של העיר, הפועל חיפה הייתה אחת הקבוצות הפעילות בחלון ההעברות של ינואר כשצירפה שני זרים ושני ישראלים – כשאחד מהם הוא אניס פורת עיאש.

פורת עיאש יחגוג בעוד חודשיים יום הולדת 20 וכבר מושך עניין רב בשל סיפורו על כר הדשא ומחוצה לו. עיאש נולד במועצה אזורית משגב לאב ערבי ולאם יהודייה. בשנת 2013 הוא החל לשחק כדורגל בקבוצת הילדים של הפועל סכנין וכעבור ארבע שנים עבר לקבוצת הנוער של בני סכנין. ביולי 2023 פורת עיאש ערך את הופעת הבכורה שלו בבוגרים של בני סכנין בניצחון 0:1 במשחק גביע הטוטו מול הפועל חיפה.

עם סיום חלון ההעברות של הקיץ החולף, מכבי תל אביב הפתיעה כשרכשה אותו מסכנין תמורת 3 מיליון שקלים. סכנין אומנם השאירה לעצמה 17 אחוזים ממכירה עתידית ועדיין נראה כי במועדון הצהוב מתל אביב זיהו פוטנציאל שעשוי להניב פירות בעתיד. בחצי השנה האחרונה הושאל פורת עיאש לסכנין אך לא זכה לדקות משחק מרובות ובמכבי תל אביב החליטו להעבירו כעת להשאלה בהפועל חיפה. כידוע בין שני המועדונים ישנו שיתוף פעולה שנמשך כבר מספר שנים ובין השאר הושאלו לכרמל דור פרץ, רוסלן ברסקי ומתן חוזז.

אניס פורת עיאש,צילום: מאור אלקסלסי

במכבי תל אביב מקווים כי גם ההשאלה של פורת עיאש תהיה דומה לזאת של פרץ, כך שיחזור בעונה הבאה בשל גם למאבקי האליפות. "פורת עשה עונות יפות במחלקת הנוער של סכנין ומדובר באחד השחקנים המוכשרים בגילו. ידענו שאם לא נמהר ונרכוש אותו אז הוא ילך לקבוצה גדולה אחרת", אמר גורם במכבי תל אביב והוסיף: "חצי עונה עם רוני לוי בהחלט תהיה מלאת למידה עבורו".

עוד לפני מכבי תל אביב קיבל השחקן פנייה מגנט הבלגית אבל פורת עיאש עצמו לא הרגיש בשל לצאת לחו"ל והפיל את העסקה. בחודשים לאחר מכן הוא היה בסגל הרחב של גיא לוזון למשחקים האולימפיים, אך למרות הופעות טובות הוחלט שלא לכלול אותו ברשימה הסופית.

בחזרה להפועל חיפה, הסיפור של עיאש, כך מתברר, הגיע דרך הבעלים יואב כץ,שהיה זה שיזם את השאלתו ממכבי תל אביב.כץ מכיר את סבתו של אניס פורת עיאש – נילי פורת - מהילדות שלהם יחד בירושלים וכעת השניים יוכלו לשוחח גם על הכישרון הצעיר.

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
יואב כץ,צילום: מאור אלקסלסי
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר