השיחה בין יעקב שחר לצ'ארון שרי ארכה קרוב ל-3 שעות. נשיא מכבי חיפה התעניין האם יש דרך שבה יוכל לסייע בנוגע לבנו של הקפטן בבעיות הרפואיות מהן הוא סובל, אך מהר מאוד הבין שהדבר בלתי אפשרי.
מדובר היה בסיטואציה מורכבת. שרי הוא אחד מבכירי המשתכרים במכבי חיפה עם חוזה לעוד שנתיים מעבר לעונה הנוכחית בשכר של כ-450 אלף דולר נטו. ההבנה המיידית היתה שאין ברירה אלא לאפשר לשרי לחזור לשהות לצד משפחתו, כאשר הירנביין היא המועמדת הבכירה לקלוט אותו. גם ניימיכן וטוונטה בוחנות את אפשרות צירופו והזמן שיעבור עד המשחק מול מכבי ת"א, יאפשר לשחקן לקבל החלטה בצורה רגועה יותר.
בזמן הזה, שרי ייקח חלק מהמשחקים מול מכבי נתניה וכאמור, גם בגמר גביע הטוטו מול הצהובים. בנוגע לשכר, התברר כי מרבית הקבוצות בהולנד אינן משלמות שכר בגובה 450 אלף דולר נטו, בוודאי שלא מהדרג הבינוני ומטה. זו גם הסיבה שבגינה הוחלט לבצע את ההשאלה עד תום העונה ובקיץ לבחון את הנושא מחדש.
אגב, לשרי מענק אליפות בחיפה והובטח לו כי יקבל אותו אם הקבוצה תזכה בתואר. על מענקי ההישגים שיש לשרי בחוזה, יכובדו על ידי שחר למרות העזיבה. שרי אמור לחזור למכבי חיפה בעונה הבאה, אבל זה כרגע נכון רק מבחינה חוזית. אם לא יהיה שינוי בנוגע לבנו, מה שיאפשר למשפחה לשהות בישראל, השחקן ייאלץ לבחור בין אחת משתי אפשרויות: ויתור על חוזהו או חיפוש אחר קבוצה שתישא בשכרו.
כל זאת מבלי לעסוק בשאלה האם המלחמה בארץ תסתיים או אולי אפילו תורחב. מבחינת מכבי חיפה, עצם השחרור וההליכה לקראתו, היו ויתור מקצועי גדול. בכל הנוגע לשכר, הויתורים יהיו על אחריות השחקן.
בשיחה בין שרי לשחר נכח גם מאמן הקבוצה מסאי דגו. לאחרון היה חשוב להיות נוכח לצד קפטן קבוצתו בשיחה החשובה. דגו הבהיר בשיחה, כי למרות הקושי להסתדר לבדו בישראל, צ'ארון שרי שמר על מקצוענות יוצאת דופן ונשאר חיובי גם בחדר ההלבשה.
בקרב השחקנים, השיח על עזיבתו של הקפטן אינו חדש, אך חלקם הודו: "לאחד כמו שרי אין באמת מחליף, כל אחד כאן יצטרך לתת מעצמו הרבה יותר כדי למלא את החסר".



